be mėsos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „be mėsos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „be mėsos“.

Doveika kreipiasi į lietuvius: ragina nekartoti 1 klaidos per Kūčias

Lietuvoje nemažai bangų sukėlė šių metų šv. Kūčių šventimas. Vieni kunigai teigia, kad per šv. Kūčias bus galima valgyti mėsos patiekalus, o kiti – ne. Kunigas Ričardas Doveika atskleidė, kaip reikėtų elgtis šių metų šv. Kūčių dieną ir pasakė, ar tikrai galima valgyti mėsos patiekalus. Įprastai per šv. Kūčias katalikai laikosi pasninko ir tą dieną atsisako visų mėsiškų patiekalų. Tačiau šių metų šv. Kūčios kitokios. R. Doveika papasakojo, kuo jos išskirtinės.
68 2023-12-22

Naminė granola pagal Rainį: jei gaminti, tai tik taip

Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Mindaugas Rainys sekmadienį parodė, kad gaminant be mėsos kasdien galima valgyti sočiai, skaniai ir sveikai.  Praėjususį sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - gaminam be mėsos" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip namuose įdomiau pagaminti raugintus kopūstus. Tomas jiems pagardinti naudoja ropę, morką, raudonėlį, čiobrelį, kmynus ir kitus prieskonius.
2019-12-06

Sočiai ir skaniai: šefų rekomenduojami patiekalai be mėsos

Šiandien sekmadienį vėl su jumis sveikinasi laida „La Maistas“. Nuo šiandien prasideda adventas –susikaupimo ir rimties metas, kuomet laikomasi pasninko ir nevalgoma mėsos, o kiti susilaiko ir nuo viso gyvulinės kilmės maisto. Taigi, šios laidos tema – vakarienė be mėsos. Laidos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir Mindaugas Rainys šiandien įrodys, kad gaminant be mėsos kasdien galima valgyti sočiai, skaniai ir sveikai.
2019-12-01

Sveika, gardu ir skanu: pravers, kai nesinori mėsos

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas Aidas Poleninas dalinasi patiekalų, kurie bus malonūs ne tik skonio receptoriams, bet ir akims, receptais. Šiuo metu reikėtų valgyti dar daugiau daržovių, vaisių ir riešutų, teigia minėto parduotuvių tinklo maisto gamybos departamento direktorius.
2018-03-18
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų