baltasis vynas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „baltasis vynas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „baltasis vynas“.
Receptas. Sičuano "Mala" vištiena (La Zi Ji)
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas tikrai labai aštrus! Jei nemėgstate tokio aštrumo- galima dėti mažiau maltų kajenų arba juos pakeisti aitriosios paprikos milteliais. Patiekalas tiks tiek vakarienei, tiek pietums.
Vegetariški patiekalai: patiks net ištikimiausiems mėsos gerbėjams
Nors vegetariškas maistas Lietuvoje kasmet vis populiaresnis, jį dažniausiai renkasi tikri vegetarai, apskritai atsisakantys mėsos. Norėdami sugriauti visavalgių mitus apie vegetarišką virtuvę, prie stalo be mėsos kviečiame visus, trokštančius atrasti naujų skonių. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen vegetariškiems pietums siūlo išbandyti daržovių kukulius su bolivine balanda, baltu vynu pagardintą daržovių sriubą bei čili troškinį su saldžiosiomis bulvėmis.
Receptas: karališkieji omarai mandarinų sulčių padaže ir daržovių šiaudeliai
Kaip paruošti pasakiško skonio karališkuosius omarus mandarinų sulčių padaže ir daržovių šiaudelius?
4 porcijoms reikės:
karališkųjų omarų (kiekvienam valgytojui po vieną)
dviejų nedidelių salotinių svogūnų
100 g sviesto
400 g mandarinų sulčių
paprikos
200 g salotų
4 pomidorų
keleto porų (geriau naudoti baltąją dalį)
cukinijos
šiek tiek šafranų
burokine tarka tarkuotų morkų
prieskoninių daržovių: šalavijų, gražgarsčių ir kt.