1997 lietuvos prezidento rinkimai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „1997 lietuvos prezidento rinkimai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „1997 lietuvos prezidento rinkimai“.

Kandidatai į prezidentus nepritaria universaliam NT mokesčiui, dalis kritikuoja ir Vyriausybės bandytą reformą

Nei vienas kandidatas į prezidentus nepalaiko universalaus nekilnojamo turto (NT) mokesčio įvedimui, nors kai kurie pritartų, jog nuosavybė, naudojama gauti pelnui, būtų apmokestinta. Pirmadienį vykusių prezidentinių debatų metu taip pat netrūko ir kritikos Vyriausybei dėl šios neįvykdytos NT reformos. Tokią poziciją išreiškė ir valdančiosios Laisvės partijos iškeltas kandidatas Dainius Žalimas, pabrėžęs, kad siūlytas mokestis būtų buvęs per regresyvus.

Landsbergio prezidentinė svajonė: liūdėjo, kol kiti džiaugėsi

Prieš 22 metus vykę prezidento rinkimai buvo vieni įnirtingiausių Lietuvos istorijoje. Juose laimę bandė ir pirmasis atkurtos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis. Save pristatęs kaip laiko patikrintą ir patikimą kandidatą, tuometinis konservatorių lyderis galiausiai krito rinkiminėje kovoje. Politologo nuomone, reklamose liaudies dainas dainavęs politikas labiau priešino nei vienijo visuomenę.  1997 m. pirmajame prezidento rinkimų ture V. Landsbergis surinko 15,9 proc.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų