Vyniotinis su špinatais ir lašiša

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

400 g šaldytų špinatų,
5 vnt. kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų),
2 valg. šaukštų miltų,
250 g varškės,
susmulkintų džiovintų pomidorų,
druskos,
300 g silpnai sūdytos lašišos.

Gaminimas

Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, miltais ir druska. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti gautą špinatų biskvitą lygiu sluoksniu. Kepti 190 C orkaitėje apie 15 min., kad masė sutvirtėtų. Varškę išmaišyti su džiovintais pomidorais. Iškeptą špinatų lakštą apversti ant kepimo popieriaus, nulupti popierių, ant kurio kepė ir palaukti, kol atvės. Visą špinatų lakšto paviršių ištepti paruošta varške, ant viršaus išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti vyniotinį. Padėti į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustyti riekelėmis aštriu peiliu.

Gairės: vyniotinis, lašiša, špinatai, varškė, kiaušiniai, pomidorai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Silkė su imbieru
 
 
 
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

2 2 2 2 2

 

Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė...

Gairės: kiaušinis, lašišų filė be odos, sterkų filė, šafranas, grietinėlė, citrina, druska, pipirai, pievagrybiai, sūdyta lašiša, kietasis sūris.

 
Jūros lydeka su

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis

2 2 2 2 2

 

Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą...

Gairės: grietinėlė, jūros lydekos filė, kiaušinis, žuvies prieskoniai, sūrio lazdelės.

 
Farširuotas karpis

Farširuotas karpis

1 1 1 1 2

 

Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti...

Gairės: česnakas, karpis, kiaušinis, manų kruopos, morka, svogūnas, žuvies prieskoniai.

 
Maskvietiškas žuvies apkepas

Maskvietiškas žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file...

Gairės: kiaušiniai, bulvės, fermentinis sūris, grietinė, svogūnai, virti grybai, žuvies filė.

 
Žuvienė su bulvėmis

Žuvienė su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste....

Gairės: lašiša, vanduo, svogūnai, morka, petražolės šaknis, sviestas, lauro lapeliai, juodieji pipirų žirneliai, bulvės, žali krapai, grietinė.

 
Krevetės ananase

Krevetės ananase

2 2 2 2 2

 

Ananasą išplauti ir gražiai išpjauti vidų, žievelę palikite sveiką. Išpjautą vidų ir nuluptą...

Gairės: Ananasas, virtos lukštentos krevetės, apelsinas, laimo sultys, medus, druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

 
Kepti kalmarų žiedai

Kepti kalmarų žiedai

1 1 1 1 1

 

Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,...

Gairės: Kalmarų žiedai, aliejus, miltai, majonezas, kiaušinis, juodieji pipirai, džiovintas raudonėlis, druska.

 
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai

2 2 2 2 2

 

Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus...

Gairės: Kalmarai, menkės filė, majonezas, petražolės, svogūnas, druska, česnakai, alyvuogių aliejus.

 
Silkė pataluose

Silkė pataluose

2 2 2 2 2

 

Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo,...

Gairės: virti kiaušiniai, burokėliai, svogūnas, silkės filė, majonezas, pipirai, žalumynai.

 
Žuvies salotos

Žuvies salotos

2 2 2 2 2

 

 Sūdytame vandenyje išviriame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome...

Gairės: Maži makaronai, rūkyta žuvis, obuolys, agurkas, batonas, krapai, svogūnų laiškai, majonezas, natūralus jogurtas, druska, pipirai.

 
Krevečių salotos su kriaušėmis

Krevečių salotos su kriaušėmis

2 2 2 2 2

 

Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite...

Gairės: Kriaušės, ryžiai, konservuotos krevetės, kukurūzai, paprikos, citrinų sultys, petražolės, Salotų lapai, jogurtas, majonezas, karis.

 
Tuno salotos

Tuno salotos

2 2 2 2 2

 

Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos...

Gairės: Konservuotas tunas, pomidoras, juodosios alyvuogės, salotos, citrinų sultys, druska, pipirų mišinys.

 
Krevetės su šonine

Krevetės su šonine

1 1 1 1 1

 

Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti...

Gairės: krevetės, šoninė, citrinos sultys, pipirai, druska.

 
Lašišos filė apelsinų sultyse

Lašišos filė apelsinų sultyse

2 2 2 2 2

 

Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,...

Gairės: lašiša, apelsinų sultys, rudasis cukrus, augalinis aliejus, sojų padažas, kalendros milteliai, ananasų minkštimas, melionas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų