Vyniotinis su špinatais ir lašiša
- Ingredientai
400 g šaldytų špinatų,
5 vnt. kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų),
2 valg. šaukštų miltų,
250 g varškės,
susmulkintų džiovintų pomidorų,
druskos,
300 g silpnai sūdytos lašišos.- Gaminimas
-
Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, miltais ir druska. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti gautą špinatų biskvitą lygiu sluoksniu. Kepti 190 C orkaitėje apie 15 min., kad masė sutvirtėtų. Varškę išmaišyti su džiovintais pomidorais. Iškeptą špinatų lakštą apversti ant kepimo popieriaus, nulupti popierių, ant kurio kepė ir palaukti, kol atvės. Visą špinatų lakšto paviršių ištepti paruošta varške, ant viršaus išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti vyniotinį. Padėti į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustyti riekelėmis aštriu peiliu.
Gairės: vyniotinis, lašiša, špinatai, varškė, kiaušiniai, pomidorai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
| Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |
Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis
| Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |
Farširuotas karpis
| Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |
Maskvietiškas žuvies apkepas
| Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |
Žuvienė su bulvėmis
| Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite morkas ir petražolės šaknis. Daržoves apkepinkite svieste.... |
Krevetės ananase
| Ananasą išplauti ir gražiai išpjauti vidų, žievelę palikite sveiką. Išpjautą vidų ir nuluptą... |
Kepti kalmarų žiedai
| Keptuveje įkaitinti aliejų,dubenyje sumaišyti miltus,išplaktą kiaušinį, majonezą, druską,... |
Įdaryti kalmarai
| Išvalome kalmarus ir apviriname pasūdytame vandenyje. Pagaminame įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus... |
Salotos su karališkomis krevetėmis
| Suplėšom salotų lapus, saliero lapus, špinatus ir sudedame į lėkštę. Supjaustom ridiką (kaip... |
Silkė pataluose
| Virtus burokus sutarkuojame, dedame į pasirinktos formos dugną, pabarstome druska ir tepame sluoksniu majonezo,... |
Žuvies salotos
| Sūdytame vandenyje išviriame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome... |
Krevečių salotos su kriaušėmis
| Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |
Tuno salotos
| Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |
Krevetės su šonine
| Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti... |
Lašišos filė apelsinų sultyse
| Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,... |

