Viešumoje – po ilgos pertraukos vėl pasirodęs šokėjas Saulius Skambinas

“Man labai sunku atsispirti gurmaniškoms vaišėms. Tiesa, pati jų tik paragauju, bet bičiulius mielai gausiai privaišinu“, - pasakojo švenčių planuotoja Inga Budrienė, kartu su vyru ir būriu kitų žinomų žmonių apsilankiusi Kaune, „Itališko skonio gurmanai“ surengtoje skanėstų degustacijoje, rašoma išplatintame pranšime.

58

Po pažinties su prestižinio Italijos ūkio “Gioiella Latticini” šedevrais I. Budrienė neslėpė susižavėjusi aukščiausios kokybės šviežiais sūriais: burrata, burratina, straciatella, ricotta, mozzarella.

“Išgirdome 100 metų gyvuojančio ūkio istoriją ir sužinojome, kaip gimsta burnoje tirpstantys sūriai. Kokybiški ingredientai, rankų darbas bei tik tam tikram regionui būdingas gamybos receptas – tai yra ilgaamžio verslo paslaptis”, - sake prekybos centre “Mega” įkurtoje krautuvėlėje apsilankiusi pašnekovė.

(58 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Žinomi žmonės neatsispyrė itališkoms vilionėms – ragavo Lietuvoje neregėtų vaišių

Su vyru barą ir restoraną valdanti I. Budrienė pabrėžė, jog vis dėlto labiausiai ją nustebino produktų šviežumas.

“Į Lietuvą sūriai tiekiami kiekvieną savaitę. Žinau, kiek rizikuojama, nežinant, ar jie tikrai bus parduoti. Todėl toks poelgis reiškia du dalykus – verslininkai gerbia savo klientus ir vis daugiau pastarųjų yra linkę vartoti šviežius, kokybiškus, natūralius produktus”, - įsitikinusi I. Budrienė. Švenčių planuotoja pasakojo visada mielai išgirstanti įvairias istorijas iš pirmų lūpų, kurias vėliau gali perpasakoti į svečius užsukantiems bei netradiciniais gardėsiais vaišinamiems bičiuliams. Šįkart į I. Budrienės pirkinių krepšį pateko ne tik keli itališki sūriai, bet ir artišokų, saulėje džiovintų pomidoriukų, ančiuvių indeliai.

Jos vyrą, kaip ir krepšininką Giedrių Gustą, aktorių Evaldą Leskauską, dizainerę Audronę Bunikienę, televizijos veidą Rūtą Gajauskaitę Krūmienę, šokėją Saulių Skambiną bei daugelį kitų sukerėjo žavusis “Zuarina” ūkio atstovas Giovanni Gozzi.

Jis beveik visa dieną darbavosi itališkų gardėsių parduotuvėlėje prie “Berkel” pjaustyklės. Tiesiai iš jo rankų svečiai ragavo vieno geriausių pasaulyje pripažinto 18 mėnesių brandinto “Parmos” kumpio, neregėto minkštumo “Bella Festa” saliamio, tipinių Toskanos saliamių, vytintos jautienos “Bresaolos” iš Valtellinos.

 

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų