• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rezultatas puikus, darbo beveik jokio. Apie kalorijas nekalbėsime, nes atsispirti pagundai ir pasitenkinti mažu gabaliuku neįmanoma...

REKLAMA
REKLAMA

Patiekalo sudėtinės dalys labai paprastos. Tai gabalas lietuviško “brie” sūrio ir pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos. Keptuvo dugną reikėtų patepti sviestu, o tešlinis paketas su sūrio gabalu viduje atrodys patraukliau, jei kišdami į orkaitę jo viršų aptepsime plaktu kiaušiniu.  

REKLAMA

Iš pradžių aptarkime “bazinį“ receptą, o vėliau pakalbėsime ir apie variantus. Mat sūrį tešloje galima kepti paprasčiausiu būdu, t.y. parsinešus iš parduotuvės reikiamus produktus palaukti, kol tešla truputį atsileis, užkaisti orkaitę, kad ji įkaistų iki 200 laipsnių, ir kišti į ją keptuvą su per tą laiką į tešlą įpakuotu sūrio gabalu.  

REKLAMA
REKLAMA

Kaip paruošti tešlos ir sūrio paketą? Pasidėkite keptuvą, patepkite jo dugną sviestu, įklokite truputį pratampytą tešlos gabalą ir padėkite ant jo “brie”. Bus maloniau valgyti, jei sūrio gabalą perpjausite išilgai į dvi dalis. Be to, paplonintas sūrio gabalas geriau įsikomponuos tešlos stačiakampyje. Kruopščiai užlankstykite ir užlipdykite tešlos gabalo skvernus taip, kad išsilydęs sūris nepradėtų veržtis lauk. Jei norite, aptepkite tešlinio pako viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite į įkaitusią orkaitę. Orkaitę išjunkite, kai tešlos viršus pradės rusti. Tačiau turėkite kantrybės ir leiskite patiekalui dar gerų 20 minučių pabūti vėstančioje orkaitėje. Po to padėkite sūrį tešloje ant padėklo. Pjaustykite prieš pat dėdami į lėkštes. Priedai gali būti patys įvairiausi: sultinys, raudonas vynas, salotos, marmeladas. Esu girdėjusi pasiūlymą tešloje įkeptą “brie” patiekti su šviežių pomidorų padažu, pagardintu baziliko lapeliais ir česnaku. Galėtų būti skanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Proporcijos priklauso nuo valgytojų skaičiaus. Geriausia skaičiuoti, kad vienam asmeniui reikia maždaug 100 g sūrio. Tešlos kiekis 100-300 g sūrio gali būti 300 g. Didesniam sūrio gabalui sunaudokite visą 0,5 kg pakelį.  

Jei turite laiko ir norite patiekti svečiams ar namiškiams dailių užkandžių, galite iš tų pačių produktų - “brie” ir tešlos - pagaminti mažus pyragėlius. Tokiu atveju juos pagardinkite medumi.

Gamybos proceso pradžioje iškočiokite tešlą, sudalykite ją norimo dydžio kvadratais, trikampiais arba skrituliais. Kiekvieno tešlos gabalėlio centre įkomponuokite kąsnelį sūrio su trupučiu medaus (galima pridėti ir graikiškų riešutų). Sulenkite tešlos gabalėlį su įdaru ir gerai užspauskite kraštus. Pyragėlių viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla parus. Pyragėliams irgi reikia leisti pravėsti orkaitėje, nes kitaip jų neįmanoma valgyti: išsilydęs sūris gali nuplikyti lūpas ir liežuvį.



Giedrės J. receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų