• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baisuokliškai skanūs pyragėliai su lašiša, galima valgyti su žuviene :)

Pyragėliams reikės:

Tešlai:

1 indėlio liesos "Mūsų švelniosios" varškės;

200 gr. miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 kiaušinio;

3 a.š. aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Įdarui:

100 gr. lašišos (sūdytos arba rūkytos);

100 gr. virtų ryžių;

200 gr. špinatų;

1 a.š. aliejaus;

Pusės poro;

Krapų;

Poros šaukštų tepamo sūrio.

Prieskonių.

REKLAMA

Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame supjaustytus porus. Truputį apkepiname ir sudedame pasmulkintus špinatų lapus (jie gali būti kiek šlapi po nuplovimo) ir keletą minučių patroškiname. Įberiame druskos (nepadauginkite, paprastai lašiša būna gana sūri), pipirų, muskato riešuto.

REKLAMA
REKLAMA

Dubenyje sumaišome susmulkintą lašišą, virtus ryžius, troškintus porus ir špinatus, susmulkintus krapus, įmaišome porą šaukštų tepamo sūrio. Paragaujame, jei reikia, įdedame daugiau prieskonių ar druskos.

Tešlai išsukame trynį su varške, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame aliejų. Viską išmaišome, išverčiame ant stalo ir išminkome rankomis. Jei reikia, pridedame šiek tiek miltų.

Tešlą iškočiojame plonu blynu, puodeliu spaudžiame apskritimus, į jų vidurį dedame šaukštą įdaro ir kraštus užspaudžiame (kaip kibiną). Pyragėlius patepame kiaušinio baltymu ir kepame apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje.

Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų