Su pudingais man niekada ypatingai nesisekė: obuolių pudingas nenusisekė, pirmas bandytas morkų - irgi. Čia buvo antra dublis. Sakiau, nepasiduosiu. Na, ir nebuvo toks blogas. Minkštas, drėgnas ir gaivus.
Patiekiau su padažu. Sintetiniu, iš pakelių. Na su tuo, kur miltelius reikia išplakti su pienu. Bet kai norisi skanaus padažo, greitai - tinka ir šis.
Taigi naudosim:
~400kg morkų
100g varškės
2 šaukštai manų kruopų
120ml pieno
2 šaukštai cukraus
10g sviesto
kiaušinį
O gaminsim taip:
Morkas nuskusim, supjaustysim ir išvirsim pieno/vandens mišiny. Priklausomai nuo to, kokį tūrį puode užima mūsų morkos, supilam pieną ir žiūrim, kiek trūksta skysčio, kad apsemtų viską.
Išvirusias morkas permalam mėsmale. Į maltas morkas dedam pertrintą varškę, trynius, cukrų, manų kruopas, sviestą. Vėliau - išplaktus baltymus. Išmaišom.
Visą tai dedam į riebalais išteptą indą ir kepam orkaitėj, įkaitintoj iki kokių 170°C. Kiek kepiau? Sunku pasakyti. Pusvalandukas, gal daugiau..
Tai tiek.
Skanaus!