Mėgstantys kiniečių maistą matyt jau yra sukę galvą, kaip pasigaminti jų saldžiarūgštę sriubą. Paieškojusi receptų internete, šiandien išbandžiau "Kad tau nebūtų liūdna" pasiūlytą sriubos variantą ir turiu pasakyti, kad gavosi puikiai.
Taigi sriubai dviems asmenims reikės:
3 puodelių vištienos sultinio;
100 g vištos krūtinėlės;
2 šaukštų sojos padažo;
3/4 šaukštelio pipirų (naudojau kinišką penkių pipirų mišinį);
1 kiaušinio;
1 šaukšto krakmolo;
1/2 puodelio smulkinto konservuoto bambuko;
1 puodelio susmulkintų kiniškų grybų (naudojau šitaki);
2 šaukštų balto acto;
2 šaukštų stambiai tarkuoto agurko.
Prieš verdant sriubą grybus reikėtų užpilti vandeniu ir bent valandą pamirkyti. Vėliau nuplauti ir supjaustyti ir sudėti į verdantį sultinį (tinka ir iš kubelio), kartu su vištiena ir sojų padažu. Pavirti 10 min. tada beriami pipirai, pilamas actas ir dedamas bambukas. Paverdame dar 5 min. Krakmolą išmaišome keliuose šaukštuose šalto vandens ir maišant supilam į sriubą. Truputį pakaitinam. Plona srovele supilam šakute išplaktą kiaušinį ir maišydami paverdame porą minučių. Įdedama agurką ir tiekiame į stalą.
Ugnė