Sužvarbusiems nuo rudens darganos ir vėjo puodelis arbatos, kavos ar pieno ne tik sušildys, bet ir praskaidrins nuotaiką. Tad siūlome keletą karštų gėrimų su įvairiais priedais receptų.
Karšta kakava su prieskoniais
Į puodelį verdančio vandens įdėkite kupiną šaukštelį kakavos, pusę šaukštelio cinamono, pusę šaukštelio imbiero, įpilkite šaukštelį šalto vandens, keletą lašų citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį ciberžolės ir pavirkite 2-3 minutes. Galima pasaldinti šaukšteliu medaus.
Aromatinga kava
Puodelyje užvirkite pusę litro vandens, įberkite žiupsnelį cinamono, kardamono (galima įdėti muskato riešutą, gvazdikėlių, aitriųjų pipirų pagal skonį). Įberkite truputį druskos arba įpilkite šaukštelį šalto vandens ir įmeskite truputį tarkuotos citrinos žievelės. Pavirkite 2-3 minutes ir įberkite 2 šaukštelius maltos kavos (pagal skonį galite įberti ir daugiau). Dar pavirkite 2-3 minutes ant mažos ugnies (stebėkite, kad neišbėgtų). Galima užbalinti ir pasaldinti medumi.
Kava kitaip
Įprastą kavos skonį pakeis truputis tarkuoto šokolado. Į popietės kavą galima įpilti šlakelį vyšnių likerio ar kokio nors sirupo - vanilinio ar mėtinio.
Šaknelių arbata
Arbatinuką pastatykite virš degančios žvakės ir sudėkite į jį šiuos ingredientus:
pusę šaukštelio kakavos, žiupsnelį cinamono, žiupsnelį vanilės, 1 gvazdikėlį, šaukštelį smulkiai supjaustyto imbiero, sutrintų kardamono sėklyčių, mažą žiupsnelį druskos, šaukštelį vaisinės arbatos ar truputį citrinos sulčių. Viską užpilkite litru verdančio vandens, sumaišykite ir palaikykite keletą minučių. Arbatą galima nukošti ir per keletą valandų dar kelis sykius užplikyti. Pagardinkite cukrumi ir užbalinkite grietinėle.
Arbata su prieskoniais
Nekupiną šaukštelį džiovintų čiobrelių, žiupsnelį paprastosios rudmenės šaknies, 1/4 šaukštelio anyžių, 1/2 šaukštelio cinamono, 1/4 šaukštelio imbiero užpilkite 1,5-2 litrais verdančio vandens ir pavirkite 3-5 minutes.
Datulių arbata
Į 1,5 litro verdančio vandens įdėkite šaukštelį paprastosios rudmenės, 5-6 džiovintas datules, 1/4 šaukštelio cinamono, 1/4 šaukštelio imbiero ir pavirkite 5 minutes. Ši arbata idealiai tinka šaltą rudens ar žiemos dieną.
Karštas pienas
Pieno skonį taip pat galima pakeisti jame pavirus vanilės lazdelę. Nukėlus nuo ugnies, pagardinkite trupučiu medaus ar medaus su imbieru. Toks pieno gėrimas tinka peršalus. Į pieną galima įpilti šlakelį vaisių sirupo, įberti žiupsnelį cinamono.