- Mielės
- Kvietiniai miltai
- Vanduo Kiaušiniai
- Cukrus
- Druska
- Alyvuogių aliejus
- Prieskoniai
Gaminimas:
REKLAMA
REKLAMA
Dar reiks sezamų, kmynų, sūrio ir kas tik šauna į galvą apvoliojimui pieno lazdelėms patepti.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į indą supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, sudėti kiaušinį, druską, cukrų, priekonius. Po truputį maišant sudėti miltus. Užminkyti elastingą tešlą. Aptepti aliejumi, uždengti ir palikti 40 minučių. Iš iškilusios tešlos formuojame plonas lazdeles (maždaug pieštuko storio - jos dar iškils). Lazdeles dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir paliekame 20 min pakilti. Patepame pienu ir prieskoniais (nebūtinai). Orkaitę įkaitiname iki 175 C ir kepame apie 20 min, kol lazdelės įgaus švelniai auksinę spalvą.
REKLAMA