Kulinarinė kova laukia išties nuotaikinga ir įdomi. Joris, padedamas „Kamado Bono“ griliaus virtuozo Tomo Petrylos, gamins indišką Tandoori vištieną su kuskuso kruopomis, o Gintarė kartu su Ilona gamins traškų viščiuką su bulvių gratinu.
Gintarė kartu su krepšinio treneriu Dariumi Songaila augina tris sūnus, tad gyvenimas, kupinas keturių vyrų meilės, yra tikrai malonus. Tačiau Gintarė – ne tik mylinti ir mylima mama bei žmona, veikli rinkodaros specialistė, bet ir itin išvaizdi moteris. Ar vyras nepavyduliauja mylimos žmonos?
„Darius yra pasakęs – jeigu nors kartą man duosi priežastį pavydėt, aš ir pavydėsiu. Kadangi aš tikriausiai nedaviau niekad, jis ir nepavydi. Jis labai pasitiki manimi“, – laidoje atviraus Gintarė.
G. Songailė taip pat papasakos apie kulinarinius ritualus jų šeimoje. „Pas mus tėtis labai mėgsta gaminti. Jis dažniausiai atsakingas už pusryčius, taip pat puikiai ruošia jūros gėrybes. Kadangi berniukai dažnai mato tėtį gaminantį, tai ir jiems natūraliai kyla smalsumas išbandyti save virtuvėje“, – laidoje pasakos žinoma moteris.
Vaikiškas smalsumas išbandyti save virtuvėje bus akivaizdus ir laidoje – nors Joriui tik 3,5 metų, tačiau prie grilio jis jausis kaip tikras virtuvės šefas.
„Mano vyras yra medžiotojas, todėl su kiekvienu laimikiu dažnai pas mus ant stalo nugula įvairūs kepsniai. Vyras mėgsta stoti prie grilio, o jam kompaniją dažnai palaiko ir berniukai“, - pasakos Gintarė, pridurdama, jog namuose grilio sezonas tęsiasi nuo ankstyvo pavasario iki pat vėlyvo rudens.
Nors Songailų dvynukai vizualiai labai panašūs, visgi Gintarė atskleis, kad jų charakteriai – labai skirtingi.
„Herkus yra individualistas, labai užsidaręs, mažai ką įsileidžia į vidų, vaikų darželyje dažniau būna vienas, o Joris – tikra priešingybė, jis – komandinis žaidėjas“, – apie dvynių skirtumus pasakos jų mama.
Tačiau kurį patiekalą, gamintą mamos ar brolio Jorio, pasirinks Herkus ir kas taps šio ryto varžytuvių nugalėtoju – paaiškės jau šį šeštadienį 9 val. kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“.
Jau aštuntą sezoną rodoma televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ ir toliau žada nepamirštamas azartiškas žinomų šalies šeimų bei artimiausius bičiulių kulinarines dvikovas ir gardžiausius patiekalus. Laidos studijoje laidos herojai rungiasi vienas su kitu – padedami kulinarės Ilonos Juciūtės-Čibirkienės ir „Kamado Bono“ grilio meistrų jie ruošia skaniausius patiekalus, kuriuos lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3!