Puikus patiekalas Kalėdų stalui.
Jums reikės:
- 1 kg karpio
- 1 vnt džiovintos bantelės arba batono
- 2 vnt morkų
- 2 vnt svogūnų
- Želatinos
- Žuvies prieskonių
Paruošimas:
Karpiui nuvalome žvynus, vidurius išvalome šaukštu neperpjovus pilvo. Nulupame atsargiai odą. Nuimame mėsyte nuo kaulu. Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame burokine tarka i pakepiname kartu su svogūnais. Batona užpilame karštu pienu. Mėsyte(žuvies), svogūnus su morkom ir batona permalame mėsmale 2 kartus. Prikimšame karpio išnara gautu mišiniu. Imame puoda su vandeniu dedame cielas nuskustas morkas svogūna ir prieskoniniu žolelių ir karpį. Verdame apie 1,5val. Išvirus karpį išimame, dedame į lėkštę. Verdame drebučius. Išteipiname žalatiną supilam į perkoštą sultinį(ten kur virė karpis),pakaitinam ir užpilam ant karpio ir pravėsus į šaldytuvą.