• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesudėtingas ir pakankamai skanus receptukas.

Reikės:


6 vidutinio dydžio bulvių

2 šaukštų grietinės

2 šaukštų miltų

2 kiaušinių

150g fermentinio sūrio

mėsytės pagal skonį, poreikius ir galimybes.[Šiandien šaldytuve radau karštai rūkytos vištos krūtinėlės. Ją ir naudojau]

paprikos

poro

prieskonių



O gaminama taip:

REKLAMA
REKLAMA

Bulvės nulupamos ir sutarkuojamos per nestambią tarką. Tarkiai nuspaudžiami. [Per daug man to skysčio atrodė..] Tada į tarkius dedam prieskonius. Kažkaip nesusišvietė man, kad reikėjo įdėti druskos, tai ir nedėjau. Po to pagalvojau, kad gal visai reikėjo. Bet dar vėliau pergalvojau, kad ne - sūru ir taip. O jūs pagal skonį orientuokitės, brangieji ;) Taigi, paruoštus tarkius dedam į aliejum išteptą indą.

Paspaudžiam:

REKLAMA

Tada indely sumaišom grietinę, miltus ir kiaušinius. Viską suplakam ir pilam ant tarkių:

Susmulkinam papriką, porą ir kumpį. Viską dedam ant viršaus:

Pabaigai - sutarkuojam sūrį ir palaidojam po juo viską:

Tada šaunam į 190°C orkaitę ir kepam kokias 45min. Nors, jaučiu, buvo kiek per daug. Šaltiny rekomenduoja kepti valandą, bet nežinia, kokio karščio orkaitėj. Šiaip pavyko neblogai. Įprotis ant picos matyti padažus nugalėjo ir čia. Bet tai - skonio reikalas.

P.S. Kažkur skaičiau, kad tokio tipo picą galima išsikepti ir keptuvėj. Kaip suprantu, pirmiausiai iškepami tarkiai [bus kaip bulvių plokštainis], o vėliau kiti produktai pridedami. Gal reiks kada pabandyt...



Skanaus!!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų