• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesigąsdinkite, nes tai visai ne tie plokšti rupūs, kiek sprangūs skridinėliai, kuriuos randate parduotuvių lentynose. Ką jau nekalbėti apie skonį,  šių sausainių net išvaizda visai kitokia. Jie nedidukai, pasišiaušę, o atkandus tiesiog tirpsta burnoje.  

REKLAMA
REKLAMA

Jei dar įmaišysite į  tešlą smulkiai sukapotų riešutų arba migdolų, tai pagaminsite tiesiog delikatesą.  

REKLAMA

Naminiai avižų sausainukai tinka ir svečiams pamaloninti, ir į kelionę vežtis, ir neštis į darbovietę. Svarbu taip pat tai, kad teoriškai jie nesudžiūva ar kaip kitaip nepasikeičia bent jau savaitę laiko. Tačiau praktiškai tai sunku patikrinti, nes pradėjus juos valgyti sunku sustoti.  

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas šio recepto privalumas - jo paprastumas. Šiek tiek daugiau laiko atima tik pats kepimo procesas, nes nurodyto tešlos kiekio per vieną kartą į orkaitę nesukišite. Beje, atkreipkite dėmesį, kad ir finansiškai šis saldumynas yra nuostabiai palankus šeimos biudžetui.

Jums reikės 400 g lietuviškų arba latviškų (vokiški per švelnūs) avižų dribsnių, 100 g cukraus, 150 g sviesto, 1 kiaušinio, migdolų esencijos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kambario temperatūroje bent valandą palaikytą ir suminkštėjusį sviestą  ištrinkite su cukrumi, įsukite kiaušinį, įpilkite esencijos ir sumaišykite su dribsniais. Kepimo skardą išklokite taukais išteptu pergamentiniu arba kepimo popieriumi. Formuokite sausainius arbatiniu šaukšteliu palikdami tarpus, kad nuo aukštos temperatūros susiploję tešlos gabaliukai nesuliptų. Kepkite 170-180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Iš nurodyto tešlos kiekio turėtų išeiti dvi skardos sausainukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų