REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Akimirkos iš „Virtuvės istorijos“ (nuotr. Tomas Foto)

Visiems puikiai pažįstamas etiketo specialistas, žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis džiaugiasi atsigavęs po prieš daugiau nei metus patirto infarkto ir galintis vėl grįžti prie mėgstamų veiklų.

30

Visiems puikiai pažįstamas etiketo specialistas, žurnalistas ir rašytojas Giedrius Drukteinis džiaugiasi atsigavęs po prieš daugiau nei metus patirto infarkto ir galintis vėl grįžti prie mėgstamų veiklų.

REKLAMA

Garsiausių prekės ženklų istorijas aprašantis vyras tikina, jog žmones įtraukia gyvenimiškos, iššūkių ir išbandymų palydėtos situacijos, mat būtent jos sužadina smalsumą ir suvokimą, kad ne piniguose slypi laimė.

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus vėsų žiemos rytą žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Studijoje užvirs azartiška dvikova, kurioje susirungs du bičiuliai – skandalingosios grupės „ŽAS“ narys Gidonas Šapiro-Bilas ir etiketo specialistas, žurnalistas Giedrius Drukteinis.

Laidos studija, net ir atvėsus orams, niekur nepabėgs iš 12-ojo sezono namais tapusio pramogų ir poilsio centro „Belmontas“ ir įsikurs čia esančioje jaukioje, lietuviškais liaudies buities atributais išpuoštoje seklyčios salėje. Burtai nulems, jog abu laidos herojai gamins puikiai žiemos pietums tinkančius ir sušildančius receptus: Bilas kepimo rankovėje troškins daržoves su jautienos kukuliais, o Giedrius ruoš tradicinį gruzinų patiekalą – čanachus.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kimbant į darbus, laidos vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė svečius palepins gardžia ir aromatinga ryto kava. G. Drukteinis, žinantis daugybės pasaulyje garsių prekės ženklų istorijas, turės ką papasakoti ir apie „Melitta“ kavos aparatą, su kuriuo vedėja Ilona ruošia laidos svečiams kavą.

REKLAMA

„Būtent šis tarptautinis prekės ženklas yra vienas iš dviejų, kurį įkūrė moteris. Prieš daugiau nei šimtą metų, Vokietijoje gyvenanti namų šeimininkė Melitta Benz išrado popierinius kavos filtrus. Ji varinio puodo dugne vinimi prakalė keletą skylių, kurias uždengė sugeriamojo popieriaus lapu – ir taip 1908 metais gimė pirmasis pasaulyje kavos filtras“, - laidoje įdomia istorija dalinsis Giedrius Drukteinis.

Žurnalistas ir rašytojas yra tikras prekių ženklų žinovas – jis išleidęs net keturias knygas, kuriose pasakoja sėkmingas garsiausių pasaulio verslų istorijas. Autorius tvirtina, kad dažnai už pripažinimo ir šlovės slypi gyvenimiškos, vingiuotos, iššūkių ir sunkių išbandymų palydėtos istorijos, kurios ir įtraukia skaitytoją bei priverčia kitaip pažvelgti į kasdien buityje sutinkamus produktus.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms labiausiai patinka tragedijos ir liūdnos gyvenimiškos istorijos. Pavyzdžiui: mergina, kurios vardu buvo pavadinti Mercedes-Benz automobiliai, po Antrojo pasaulinio karo elgetavo gatvėse, kuriomis važinėjo jos pačios vardu pavadinti automobiliai. Arba kukurūzinių

dribsnių „Kelloggs“ išradėjas į gyvenimo pabaigą apako ir kartojo, jog visus pasaulio turtus atiduotų, jeigu tik galėtų vėl išvysti saulę. Tai va žmonėms būtent tai ir patinka – sužinoti, kad ne piniguose laimė“, - laidoje tvirtins Giedrius.

Be to, Giedrius Drukteinis yra žinomas ne tik savo knygomis, bet ir etiketo žiniomis. Jis kasdien socialiniuose tinkluose ir tinklaraštyje dalinasi naudingais patarimais, nykstančiomis etiketo taisyklėmis ir kasdienybė pasitaikančiomis klaidomis. Šeštadienį „Virtuvės istorijų“ laidoje Giedrius sutiko atsakyti ir į dažnai prie stalo kylantį klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sėdint prie vaišėmis nukloto stalo, neretai kyla klausimas: ar galima kalbėti valgant, nes visiems žinoma, kad negalima kalbėti pilna burna. Tačiau taip pat egzistuoja ir kita etiketo taisyklė, kuri sako, jog kai turi ką svarbaus pasakyti, tą galima padaryti ir su pilna burna majonezo“, - juokaus Giedrius.

Be smagių pokalbių, laidoje netrūks ir azarto, mat Giedriaus ir Bilo patiekalus įvertinti atvyks sunkiaatletis, šiuo metu e-sporto populiarinimu Lietuvoje užsiimantis, laidos svečių bendras draugas Ramūnas Vyšniauskas. Vyras neslėps, jog abu laidos herojai – be galo geri jo bičiuliai, tad išrinkti šio ryto nugalėtoją bus išties nelengva.

REKLAMA

„Kai buvau jaunas, gražus ir sportavau, Bilo ir grupės „ŽAS“ dainos mane užvesdavo ir motyvuodavo. Dabar, užsiimant verslu, Giedriaus knygos mane sunkią minutę verčia nepasiduot ir judėt pirmyn. Todėl pasirinkti tarp šių dviejų bičiulių yra be galo sunku, tad šį rytą, patikinu, laimės tik geriausias kulinaras“, - atviraus Ramūnas.

Kokiomis dar negirdėtomis istorijomis pasidalins rašytojas Giedrius Drukteinis, kokių slaptų kulinarinių triukų pademonstruos Bilas ir kurio laidos herojaus patiekalas taps nugalėtoju – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai tęsia 12-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

Dvyliktasis „Virtuvės istorijų“ sezonas – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų