REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
„Virtuvės istorijos“ (tomasfoto.lt nuotr.)

Gerai visiems žinomas aktorius, renginių ir TV laidų vedėjas Juozas Gaižauskas neseniai pristatė debiutinę savo knygą – romaną „Dievas su šlepetėmis“. Rašytojo talentą aktorius savyje atrado po lemtingos kelionės, kuomet jis leidosi pėsčiomis, 800 kilometrų nusidriekusiu, piligriminiu keliu.

30

Gerai visiems žinomas aktorius, renginių ir TV laidų vedėjas Juozas Gaižauskas neseniai pristatė debiutinę savo knygą – romaną „Dievas su šlepetėmis“. Rašytojo talentą aktorius savyje atrado po lemtingos kelionės, kuomet jis leidosi pėsčiomis, 800 kilometrų nusidriekusiu, piligriminiu keliu.

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus pasinerti į kulinarinius pokalbius kvies ritualu tapusi laida „Virtuvės istorijos“. Azartiškoje dvikovoje susirungs du bičiuliai – aktoriai Justė Zinkevičiūtė bei Juozas Gaižauskas. Ankstų rytą jie stos prie „Kamado Bono“ kepsninių ir varžysis dėl geresnio kulinaro titulo, kuriam verdiktą šį šeštadienį priims jų kolegė, „Knygos teatro“ įkūrėja Redita Dominaitytė.

Atvėsus orams ir laidos studiją įkūrus pramogų ir poilsio centro „Belmontas“ jaukioje ir lietuviškais liaudies buities atributais išpuoštoje seklyčioje, burtai lems, jog Justė keps dešrelių ir raugintų kopūstų pyragą, o Juozas gamins rūkytų vištienos blauzdelių troškinį.

REKLAMA
REKLAMA

Abu laidos herojai nekantraus kibti į darbus, tačiau laidos vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė pirma juos palepins gardžia rytine kava, ruošta su moderniu „Melitta“ kavos aparatu.

REKLAMA

Prieš keletą mėnesių savo pirmąją knygą pristatęs aktorius Juozas Gaižauskas džiaugiasi, jog paties patirti kelionės įspūdžiai galėjo nugulti į knygos „Dievas su šlepetėmis“ puslapius. Leidęsis į ištvermės reikalaujantį piligriminį kelią, aktorius sukorė kone tūkstantį kilometrų pėsčiomis, kurie paliko ryškią žymę vyro gyvenime.

„Tai yra piligriminis romanas, kurį parašiau po savo kelionės. Aš pėsčiomis praėjau 800 km nuo Lisabonos iki Santjago de Kompostelos. Knyga yra apie prabudimą, nors joje yra ir daugybę nuotykių, ir juoko, aš labai džiaugiuosi, jog skaitytojus ši knyga paliečia. Jie rašo, skambina, pasakoja apie tą knygą ir aš labai laimingas, kad ši knyga atsirado pačiu laiku – artėjant Kalėdoms“, - laidoje atviraus Juozas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo išgyvenimais knygomis dalinasi ir Juozo kolegė Justė Zinkevičiūtė. Prieš keletą metų išleidusi pirmąją savo knygą „Puodelis kavos prie jūros“, aktorė jau baiginėja rašyti ir antrąją. Na, o kol kūrybinis procesas dar tęsiasi, aktorė savo gerbėjoms yra paruošusi kitų staigmenų – 2021-ųjų metų užrašinę bei unikalų advento kalendorių.

„Šalia aktorystės yra kitas mano kūrybos projektas, moterišką filosofiją skleidžiantis „Pasimatuok jūrą“, kuriame dalinuosi tuo, kas man yra įdomu ir kuo aš pati gyvenu. Artėjant jaukioms žiemos šventėms, sukūriau advento kalendorių, skirtą būtent moterims. Na, o užrašinė yra skirta toms drąsioms moterų širdims, kurios išdrįsta gyventi taip, kaip jos pačios nori“, - teigs Justė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neišvengiamai karantinas pakoregavo aktoriams įprastą gyvenimo ritmą. Atšaukti pasirodymai ir nukeltos premjeros privertė ieškoti kitokių, kūrybiškų sprendimų, kaip pasiekti namuose esančius žiūrovus.

„Mes jau turėjome pirmąjį karantiną, per kurį išmokome pamokas ir šiek tiek užsigrūdinom. Su kolegomis darysime „Knygos teatro“ tinklalaides bei daug kitų įvairių projektų. Tokiu būdu stengsimės išlikti ir parodyti, kad esam, gyvuojam ir būsim“, - tvirtins šio ryto teisėja, aktorė Redita Dominaitytė.

Kaip aktoriams sekasi išgyventi karantino laikotarpį, kokiose naujose veiklose jie išreiškia savo kūrybines mintis ir kuris – Justė ar Juozas – gamina geriau – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai tęsia 12-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

Dvyliktasis „Virtuvės istorijų“ sezonas – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų