REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį sekmadienį TV3 laida „La maistas“ svečiavosi pusryčių restorane „Kavos era“. Restorano šefė Živilė ir Tomas Rimydis bei Vylius Blauzdavčius pasidalino nuostabiais receptais, kuriuos galėsite pasigaminti savaitgalio pusryčiams, kai niekur nereikia skubėti ir galima ramiai pasimėgauti gardumynais kartu su visa šeima. Tad, žiūrėkite ir semkitės idėjų!

Praėjusį sekmadienį TV3 laida „La maistas“ svečiavosi pusryčių restorane „Kavos era“. Restorano šefė Živilė ir Tomas Rimydis bei Vylius Blauzdavčius pasidalino nuostabiais receptais, kuriuos galėsite pasigaminti savaitgalio pusryčiams, kai niekur nereikia skubėti ir galima ramiai pasimėgauti gardumynais kartu su visa šeima. Tad, žiūrėkite ir semkitės idėjų!

REKLAMA

Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamino virtų bulvių blynelius su sūriu ir kukurūzais. Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamino omleto suktinį su sūdytu upėtakiu. Jis, kaip visada, ne tik gamino, bet ir turėjo ką įdomaus papasakot.

Restorano „Kavos era“ virtuvės šefė Živilė paruošė pusryčių skrebutį su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais. Ji pasidalino patarimais ir pademonstruos, kaip išvirti tobulą kiaušinį be lukšto.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia yra apie 2 litrus vandens. Į jį pilame apie 100 gr. acto. Mes naudojame obuolių actą, jį rekomenduočiau ir kitiems. Užverdame vandenį ir šiek tiek palaukiame“, – pasakoja Živilė.

REKLAMA

Sumušusi į vandenį kiaušinius, ji nurodo, kad jeigu kiaušinio baltymas limpa prie dugno, puodą pamaišykite, kad sukeltumėte jame „sūkurį“.

„Laiko, kiek reikia virti nėra. Vieni sako, kad reikia virti 3 min, 4 min, bet iš tikrųjų laiko nėra. Turime patys matyti [kada išvirė]. <...> Kad kiaušinis išvirė suprasti galime, kai baltymas pasidaro kietas, o trynys būna dar minkštas“, – pasakoja Živilė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų