REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Liveta Kazlauskienė aprodė savo kiemą (nuotr. asm. archyvo)

Atlikėja Liveta Kazlauskienė pasakojo, kad mėgsta laisvą laiką leisti sode, prižiūrint savo derlių. Tiesa, šiemet jis kiek prastesnis.

21

Atlikėja Liveta Kazlauskienė pasakojo, kad mėgsta laisvą laiką leisti sode, prižiūrint savo derlių. Tiesa, šiemet jis kiek prastesnis.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt dainininkė atviravo, kad anksčiau laiko nužydusios rožės skleidžia žinią apie artėjantį rudenį.

Nepaisant to, jog sodo daržo derliumi šiemet ji negali pasigirti, tačiau akys raibsta nuo abrikosų gausos.

„Turiu nemažą abrikosų medelį. Auginame jau kokius 7 metus. Rudenį mes jį pasisodinome ir jau pirmą pavasarį jis davė derlių. Abrikosus ir persikus reikia sodinti po du medelius, bet vienas mano medelis po 3 metų numirė. Vienas medelis likęs kitąmet nedavė vaisių. Padarė 1 metų pertrauką ir vėl duoda vaisių. Jo neišgąsdino ir pavasarį iškritęs sniegas. Su Petru galvojome, kad jau nebebus nei trešnių, nei kitų gėrybių. Laimei, visko užaugo gausiai“, – šypteli pašnekovė.

Šiuos medžius ji įsigijo Babtų medelyne. Anot pašnekovės, vaisiai išauga labai sultingi bei dideli: „Vaisiai išauga labai aromatingi, dideli ir labai skanūs. Viskas yra dėka Babtų mokslininkų išvestos veislės. Ji duoda tokius sultingus vaisius.“

REKLAMA
REKLAMA

Nors L. Kazlauskiene gali pasidžiaugti kaulavaisių gausa, tačiau sodo derlius šiemet nedžiugina: „Viską auginu savo darželyje, bet šiemet viskas vyksta daug anksčiau. Anksčiau peržydėjo rožė vijoklinė. Aš pagal šią rožę suprantu, kad bus ilgas ir šiltas ruduo. Jeigu ji per anksti peržydi ir numeta lapus, vadinasi, kad bus ilgas ir šiltas ruduo. 

REKLAMA

Agurkai labai greitai sunyko. Vos keli liko kabėti. Anksčiau mes visą vasarą nežinodavome, kur juos dėti. Visai vasarai užtekdavo agurkų, o dabar teks pirkti, nes pritrūkome. Svogūnai irgi labai greitai nugelto. Daržo derlius šiemet prastas, o vaismedžiams dabar labai gerai“, – apie derlių kalbėjo dainininkė.

Pašnekovė tikino, kad karantino laikotarpis jai prabėgo itin greitai, o dabar gali pasidžiaugti bent medžių vaisių gausa: „Mums karantinas visiškai neprailgo. Nebuvo galima niekur eiti, reikėjo likti namuose, todėl daug darbų padarėme namie. Mums labai patiko karantinas, spėjome ir darže pasidarbuoti. Dabar labai džiaugiuosi savo vaisiais. Virsiu uogienes ir valgysiu. Abrikosai yra aukso puodas imuninei sistemai. Jie yra kaip vaistas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų