Filmanavičiūtė pasidalijo ypatingo šokoladinio pyrago receptu: kai kas jame taps tikru siurprizu

Velykos – tai metas sustoti, pasigrožėti atgyjančia gamta, bet ir prisiminti gardžiausias šios šventės tradicijas. Neabejotinai, vieni svarbiausių šios šventės atributų, tai įvairiausi pyragai, tortai, šakočiai ir skruzdėlynai bei kiti saldumynai, priverčiantys drebėti net ir tvirčiausių stalų kojas, rašoma pranešime spaudai.

Dovilė Filmanavičiūtė (nuotr. Organizatorių)
14

Dainininkė, reklamos specialistė ir tikra smaližė Dovilė Filmanavičiūtė pasakoja, kad būtent saldumynai ir šeima jai yra patys svarbiausi Velykų atributai, todėl šiemet savo brangiausius žmones ji žada nustebinti išskirtiniu skoniu ir išvaizda pasižyminčiu pyragu. 

(14 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Filmanavičiūtė pasidalijo ypatingo šokoladinio pyrago receptu: kai kas jame taps tikru siurprizu

Anot dainininkės, buvimas su šeima beprotiškai skubančiame pasaulyje jai yra vienas iš būdų padaryti pauzę ir nusiraminti. Dovilė pasakoja, kad tas laikas kartu dar svarbesniu tapo gimus sūnui.

„Kas kitas, jei ne mūsų artimieji, papasakos mūsų vaikams apie įvairiausias lietuviškas Velykų tradicijas? Ypatingai tas, kurios atsispindi šventiniame stale. Kasmet stengiamės kažką gaminti lauko kepsninėje ir taip savotiškai atidaryti kepimo lauke sezoną, itin daug dėmesio skiriame ir desertams – galima sakyti, kad vykdome saldžių kepinių rungtynes – mano mama dažniausiai stengiasi eksperimentuoti, todėl būna daug juoko, jeigu kažkas jai nepavyksta“, – teigia reklamos specialistė.

REKLAMA

D. Filmanavičiūtė pažymi, kad šiemet iš komforto zonos išlipti ir naują pyragą ant stalo patiekti nusprendė ir ji pati: „Per šias Velykas kepsiu galbūt labiau rudens sezonui tinkantį pyragą, tačiau jo skonis yra toks nuostabus, kad gardžiuotis juo norisi ištisus metus. Tai –  šokoladinis kriaušių pyragas, kuris tiesiog pribloškia savo lengvumu ir turtingu skoniu, o ragaujant šį desertą, kriaušės taps jus nustebinsiančiu mini siurprizu. Tuo galėsite įsitikinti ir patys, jei namuose išbandysite šį receptą.“

Dovilė Filmanavičiūtė

Pyragą puoš išskirtinės dekoracijos

Anot D. Filmanavičiūtės, šiemet jos pyragas atrodys išties išskirtinai, nes į pagalbą ji pasitelkė prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse siūlomą asortimentą, kuris ją sužavėjo neribotomis galimybėmis kepinius papuošti taip, kad net madingiausios miesto kepyklėlės žaliuos iš pavydo.

„Parsinešusi pilną krepšį „Belbake“ gėrybių, pirmiausia dalį jų išdalinau draugų vaikams, norėdama įkvėpti juos eksperimentams virtuvėje, tačiau dalį pasilikau ir savų su maistu susijusių fantazijų įgyvendinimui. Forminiais pabarstukais gardinti skanėstus galės tiek princesės, tiek jūrininkai, o šokoladinių kepinių mėgėjams reikės atskiros kuprinės, norint sutalpinti visus pirkinius“, – sako D. Filmanavičiūtė.

Šokoladinis kriaušių pyragas

Ingredientai:

  • 4 kriaušės
  • 150 g juodojo šokolado
  • 50 ml augalinio pieno
  • 120 g sviesto
  • 120 g nerafinuoto cukranendrių cukraus 
  • 4 kiaušiniai
  • 80 g šviesių speltų miltų
  • 50 g migdolų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:

Šokoladą reikia ištirpinti kartu su sviestu ir augaliniu pienu. Tuomet kiaušinius išplakti su cukrumi ir lėtai sumaišyti su atvėsusiu sviesto, šokolado ir pieno tirpiniu. Speltų miltus reikia sumaišyti su migdolų miltais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, galiausiai miltų mišinį sumaišyti su skystąją tešlos dalimi. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir į ją įleiskite  kriaušes. Koteliai turėtų kyšoti iš tešlos.

Kepti reikia 40 minučių, 180 laipsnių karštyje. Pjaustyti ir valgyti šį pyragą reikėtų jau atvėsusį. Galiausiai, papuoškite jį šokoladiniu glajumi ar įvairiais Velykiniais pabarstukais, o gal net cukrinėmis figūrėlėmis. Skanaus!


Rašyti komentarą...
T
Tata
2020-04-03 21:04:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Man labai patinka Dovile tokia naturali superine moteryte
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų