REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aurelija Malakauskaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Europos Sąjungos donorų asamblėja penktadienį sprendžia, ar atnaujinti pernai sustabdytą finansavimą vienam iš svarbiausių uždaromos Ignalinos atominės elektrinės projektų – panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 660 milijonų litų vertės objekto finansavimas buvo įšaldytas pernai gruodį. Darbai sustabdyti dėl jėgainės nesutarimų su rangove – bendrove „Nukem“.

REKLAMA

Ginčų su rangovu dėl Vokietijoje pagamintų panaudoto branduolinio kuro konteinerių kokybės iki donorų nurodyto termino – kovo pabaigos – išspręsti nepavyko. Tačiau Energetikos ministras tikisi, kad įvertinę derybų pažangą donorai priims Lietuvai palankų sprendimą. O finansavimas gali būti atnaujintas po kelių mėnesių.

„Sieksime paaiškinti ir donorams, administratoriams ir Europos Komisijai, kad pažanga projektuose yra, o likę klausimai – komercinio pobūdžio ginčai, ir jie turi būti sprendžiami konstruktyviai su rangovu tokiu būdu, kad nesukeltų rizikos tai pažangai, kuri jau yra“, – sako energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų