REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Brazilijos policija sulaikė sukčių iš Vokietijos, išviliojusį iš investuotojų 5 milijonus eurų ir teigusį, kad atspėti loterijos bilietų numerius jam padeda gravitacija.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pranešė BBC, remdamasi Brazilijos valdžios atstovais.

58 metų Hartmutas Muelleris anksčiau už akių Vokietijos mieste Drezdene jau buvo nuteistas 4,5 metų kalėti. Brazilijos policininkai sulaikė vokietį Florianopolio mieste šalies pietvakariuose.

REKLAMA

H. Muelleris parengė tariamai mokslinę teoriją, kaip gravitacijos bangomis užkirsti kelią kompiuterių darbo sutrikimams, perduoti „bet kokios apimties informaciją bet kokiu nuotoliu“. Anot jo, teorija padeda išlošti loterijoje. Remdamasis savo „atradimais“, H. Muelleris sukūrė „sanavimo prietaisą“, kurį siūlė su kompiuteriais dirbantiems patikliems žmonėms. Sukčius pelnydavo pirkėjų ir investuotojų pasitikėjimą, rodydamas daugybę diplomų ir raštų, tarp kurių buvo ir Sankt Peterburgo universiteto diplomas. H. Muelleris pavyko apmulkinti apie 3 tūkstančius žmonių.

Aferistas atvažiavo į Braziliją praėjusių metų sausį, kai Vokietijos pareigūnai surinko pakankamai įrodymų prieš jį. Interpolas paskelbė tarptautinę jo paiešką. Brazilijos VRM pareiškė dar negavusi Vokietijos prašymo išduoti sukčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų