REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) praneša, kad nuo šiandien mokesčius, rinkliavas ir kitas įmokas į VMI sąskaitą bus galima sumokėti ir „Lietuvos spauda“ kioskuose.

REKLAMA
REKLAMA

Juose bus galima sumokėti tiek VMI administruojamus mokesčius (Gyventojų pajamų mokestį, žemės mokestį ir t.t.), tiek ir kitas įmokas ar rinkliavas, pavyzdžiui, paskirtas baudas už kelių eismo taisyklių ar kitus pažeidimus.

REKLAMA

VMI pažymi, kad mokesčių mokėtojai, norėdami sumokėti įmokas „Lietuvos spauda“ kioskuose, su savimi būtinai turi turėti įmokos priėmimo dokumentą su „BAR kodu“. VMI internetinėje svetainėje yra patalpintas įmokos priėmimo dokumento generatorius, kurio pagalba mokesčių mokėtojui pagal jo turimus duomenis suformuojamas įmokos priėmimo dokumentas. Jį atsispausdinus galima sumokėti mokesčius vietose, kur naudojami „BAR kodo“ skaitytuvai: „Lietuvos spauda kioskuose“, Perlo terminaluose ir Lietuvos pašto skyriuose. Generatorių galite rasti www.vmi.lt pasirinkus paskyrą Mokėjimai /Mokėjimo vykdymo dokumento formavimas.

REKLAMA
REKLAMA

VMI primena, kad įmokas galima pervesti į VMI sąskaitas „Swedbank“ ir „Nordea“ bankuose.

„Siekiame, kad mokesčių mokėtojas, mokėdamas mokesčius, tai galėtų padaryti mažiausiomis sąnaudomis, galėtų pats pasirinkti mokėjimo vietą bei jam tinkamą laiką. Sprendimas suteikti galimybę gyventojams įmokas mokėti ne tik banke ir sąskaitų atidarymas kitose šalies kredito įstaigose, manome, padidins įmokas priimančių subjektų konkurenciją bei paskatins jas mažinti paslaugų įkainius“, – teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir bendrovės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt bei pasinaudodami konsultacinėje mokesčių informacijos duomenų bazėje (KMDB) sukaupta medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų