REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotolines medikų mokymo paslaugas iš privačios Lietuvos sveikatos mokslo universiteto atstovų įkurtos įmonės Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) pavaldi įstaiga pirko keliasdešimtkart brangiau nei iš Vilniaus universiteto (VU).

Nuotolines medikų mokymo paslaugas iš privačios Lietuvos sveikatos mokslo universiteto atstovų įkurtos įmonės Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) pavaldi įstaiga pirko keliasdešimtkart brangiau nei iš Vilniaus universiteto (VU).

REKLAMA

Kaip skelbia lrt, per karantiną sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, kaip operacijų vadovo, sprendimu SAM įstaigai – Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centrui pavesta įsigyti nuotolinius mokymus medikams, kaip gydyti Covid-19 sergančius pacientus.

Neskelbiamų derybų būdu kovo 25-ąją iš vieno dalyvio išrinktas laimėtojas – Krizių tyrimo centras, su juo pasirašyta 1,2 mln. eurų sutartis. Vieno mediko dviejų valandų trukmės mokymai pagal sutartį kainavo 375 eurus.

Portalas nurodo, kad po kelių savaičių iš Vilniaus universiteto įsigytų panašių „gyvų“ mokymų valanda kainavo 8 eurus arba 16 eurų už 2 valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centro laikinoji vadovė Elena Ramelienė nurodė, kad vykdant SAM pavedimą dėl mokymų, pirmiausia buvo kreiptasi į Lietuvos sveikatos mokslų universitetą (LSMU), esantį Kaune. Mat LSMU veikia Ekstremaliosios medicinos katedra, kuri turi galimybes organizuoti tokius mokymus. Tačiau šis universitetas, anot E. Ramelienės, dėl užimtumo „nesileido į kalbas“. LSMU lrt Tyrimų skyriui nurodė, kad tokio kreipimosi nebuvo gavę.

REKLAMA

Į Vilniaus universitetą dėl šių mokymų SAM pavaldus centras apskritai nesikreipė.

Tad 1,2 mln. eurų SAM užsakymas atiteko privačiam Krizių tyrimo centrui. Jo vadovas ir akcininkas Dinas Vaitkaitis yra jau minėtos LSMU Ekstremaliosios medicinos katedros vedėjas. Kiti du akcininkai yra šios katedros lektoriai.

Krizių tyrimo centro nurodomas adresas korespondencijai sutampa su LSMU adresu – Eivenių g. 4, Kaunas. Tame pačiame pastate veikia ir UAB Krizių tyrimo centro direktoriaus bei akcininko D. Vaitkaičio vadovaujama LSMU Ekstremaliosios medicinos katedra.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame universitete iki tapdamas ministru dirbo Aurelijus Veryga, tačiau jis sakė pirkimo neatsimenantis, tik patvirtino, kad su minėtos įstaigos vadovais dirbo LSMU prieš ketverius metus, tačiau dabar nepalaiko jokių santykių.

Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centro laikinoji direktorė E. Ramelienė teigia, kad SAM konkrečiai nenurodė, iš kurios įmonės įsigyti paslaugas, o minėta įmonė pasirinkta, nes su ja jau anksčiau teko dirbti „ir tai pasiteisino“.

Pasak E. Ramelienės, Krizių tyrimo centras apmokė beveik 3 500 medikų. Be to, jos teigimu, buvo įkurta 40 darbo vietų gydymo įstaigose nuperkant gydymo įstaigoms ir planšetinius kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų