REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad kalbos apie „tryliktą“ atlyginimą nėra iš piršto laužtos – bent jau kai kuriose darbovietėse. Praėjusių metų pabaigoje kur kas daugiau įmonių nei paprastai savo darbuotojams išmokėjo penkiaženkles sumas.

Panašu, kad kalbos apie „tryliktą“ atlyginimą nėra iš piršto laužtos – bent jau kai kuriose darbovietėse. Praėjusių metų pabaigoje kur kas daugiau įmonių nei paprastai savo darbuotojams išmokėjo penkiaženkles sumas.

REKLAMA

„Sodros“ duomenimis, 2019 m. gruodį didžiausią vidutinę algą savo darbuotojams išmokėjo nekilnojamojo turto bendrovė „Schage Real Estate“. Penkių bendrovės darbuotojų atlyginimų vidurkis buvo 50,7 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

28 darbuotojus turinti, grožio paslaugų, kirpyklos, manikiūro ir kitų paslaugų užsakymo bendrovė „Treatwell Lt“ gruodžio mėnesį darbuotojams vidutiniškai mokėjo po 22,5 tūkst. eurų.

Nekilnojamojo turto bendrovė „M.M.M. projektai“, šiuo metu turinti 11 darbuotojų, praėjusių metų pabaigoje mokėjo vidutinę 18,7 tūkst. eurų algą. Pastaruoju metu bendrovė viešoje erdvėje buvo daugiausia minima dėl to, kad šalia sostinės Vingio parko statomo naujo „Akropolio“ plėtos gyvenamųjų namų ir biurų kompleksą.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos pramonės milžinės „Basf“ antrinė įmonė Lietuvoje darbuotojams praėjusį gruodį vidutiniškai mokėjo po 18,3 tūkst. eurų. Šiuo metu bendrovė turi 23 darbuotojus.

REKLAMA

Lazerių ir kitų aukštųjų technologijų grupei „Brolis Semiconductors“ priklausanti bendrovė „Brolis Sensor Technology“, kurioje dirba 17 specialistų, vidutiniškai mokėjo paskutinė 2019 m. mėnesį mokėjo 17 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Su 16,7 tūkst. eurų siekiančių atlyginimų vidurkiu nedaug nusileido konteinerių gabenimo bendrovė „Ola Overseas Liner Baltic“, šiuo metu turinti taip pat 17 darbuotojų.

Laboratorinės įrangos, technologijų tiekimo ir aptarnavimo bendrovė „Arm Gate“, kuri yra įdarbinusi 8 žmones, gruodžio mėnesį mokėjo vidutinį 15,9 tūkst. eurų dydžio atlyginimą.

Skandinavijos pensijų ir draudimo bendrovės paslaugų centras Lietuvoje „Skandikon Operations Center“ darbuotojams mokėjo vidutiniškai 15,8 tūkst. eurų algą. Tiesa, jeigu praėjusių metų pradžioje įmonėje dirbo per 40 darbuotojų, tai šiuo metu tėra 1. Taigi jos išmokėtos sumos gali būti susiję ne tik su premijomis, bet ir su išeitinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene pirmą kartą į didžiausias algas mokėjusių bendrovių dešimtuką praėjusį gruodį pateko žvejybos reikmenų didmeninės prekybos bendrovė „Albatros Prekyba“. Jos darbuotojų (dabar jų – 4) vidutinis atlyginimas buvo 14,8 tūkst. eurų.

Didžiausių algų dešimtuką užbaigia Bosnijoje ir Hercegovinoje įsikūrusios elektros kabelių gamybos įmonės atstovybė Lietuvoje „TT Cables Nordic“, turinti 4 darbuotojus. Čia atlyginimų vidurkis praėjusį gruodį buvo 14,3 tūkst. eurų.

Beje, kaip rodo „Sodros“ duomenys, iš viso gruodžio mėnesį 10 tūkst. eurų ir didesnius algų vidurkius fiksavo 27 Lietuvos įmonės. Tai yra kelis kartus daugiau nei įprastiniais mėnesiais.

REKLAMA

Be to, 217 šalyje veikiančių bendrovių paskutinį praėjusių metų mėnesį darbuotojams vidutiniškai išmokėjo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst. eurų.

„Sodra“ taip pat teikia duomenis apie įmonėse išmokėtų atlyginimų medianą – šis dydis parodo „vidurinio“ darbuotojo atlyginimą, už kurį lygiai pusė bendradarbių uždirba daugiau, o kita pusė – mažiau.

Nė vienos bendrovės mokėtų atlyginimų mediana praėjusį mėnesį nesiekė 10 tūkst. eurų. Pagal šį dydį pirmavo „Inter Rao Lietuva“ (9,6 tūkst. eurų), „Fair Isaac Lithuania“ (9,6 tūkst. eurų) ir „Tradintek“ (8 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų