REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pradeda diskusijas, ar pusmečiui atidėti pensijų anuitetų perdavimą „Sodrai“, kuris buvo suplanuotas nuo 2020 metų.   

Seimas pradeda diskusijas, ar pusmečiui atidėti pensijų anuitetų perdavimą „Sodrai“, kuris buvo suplanuotas nuo 2020 metų.   

REKLAMA

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančias Pensijų kaupimo įstatymo pataisas. Toliau pataisas Seimas svarstys iki Kalėdų. 

„Ilgalaikėje perspektyvoje („Sodra“) pigiau teiks paslaugas, o su trumpalaike perspektyva turime iššūkių“, – parlamentarams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Algirdas Sysas pasiūlė pensijų anuitetų perdavimą „Sodrai“ atidėti iki 2021 metų. 

„Ir per pusmetį jūs neprasisuksite“, – teigė A. Sysas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Rimantas Jonas Dagys prognozavo, kad „Sodrai“ nepavyks rasti tinkamų specialistų, kurie sutiktų dirbti už valstybinius atlyginimus, o Biudžeto ir finansų komiteto narė Gintarė Skaistė abejojo, ar „Sodrai“ pavyks anuitetus pasiūlyti pigiau.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas pernai birželį pritarė pensijų kaupimo reformai. Joje suplanuota, kad nuo 2020 metų sausio 1 dienos centralizuotu anuitetų tiekėju taps „Sodra“. Anot ministerijos, perduodant pensijų anuitetų mokėjimą į vienas rankas siekiama ilguoju laikotarpiu užtikrinti pigesnę paslaugą vartotojams.

REKLAMA

Įstatymo pakeitimus parengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nurodo, kad iki šių metų pabaigos nebus suspėta tinkamai pasirengti vykdyti naujas funkcijas, įdarbinti reikalingus specialistus ir atlikti kitus veiksmus. 

Centralizuotus pensijų anuitetų tiekėjus turi Danija, Švedija, Kanada, Singapūras ir kitos šalys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų