Prognozuojama, kad naujoji prekė ant viso pasaulio prekystalių pasirodys dar šiais metais. Beje, kalbama ne apie alkoholį apskritai, bet apie skirtingus miltelių pavidalo gėrimus: romą, degtinę ir net kokteilius „Margarita bei „Kosmopolitenas“.
Apie tai pranešdamas tinklalapis eg.ru, pridėjo „poetišką komentarą“: „Degtinę geriame, nes tai skystis. Jei ji būtų kieta – mes ją graužtume“.
O vienas iš eg.ru autorių Sergejus Ponomariovas į pranešimą apie tai, kad pradedama miltelinio alkoholio gamyba, atsakė eilėmis.
Apdainuodamas naujovę, S. Ponomariovas rašo kol kas netikintis, kad bus galima „gerti“ degtinės ar romo miltelius, bet neužmiršta ir pasismaginti:
„Jau užrašytas ir receptas. Vartojimo instrukcija tokia: Įberk miltelių porą saujų, O ant viršaus užpilk vandens.“
Toliau – dar smagiau. Bet svarbiausia – jei kas nors tikėjosi, kad dėl tokio išradimo sumažės geriančių, suklydo:
„Gudrybe jankiai savo girias, Tačiau jų viltys juk perniek. Geriu todėl, kad šnapsas skystas. Bus kietas – graušiu jį vis tiek“.
Odės alkoholio milteliams autorius šaiposi, kad dėl to, jog „Kaip cukrus šnapsas naujas byra, Kaip miltai tapo jis birus“, sutriks instinktai ir teks keisti gyvenimo būdą. Tačiau daug laiko įprasti prie naujovės neprireiks. Juk miltelių pavidalo produktai jiems – ne naujiena!
„Įberki man miltelių saują Ir šaukštą duoki šnapsui išmaišyt. Juk ne naujiena mums – įpratę Mes sviestą, varškę ir grietinė lyg pudrą lūpomis laižyt.
Jei sultys gali virst milteliais, Jais vynas irgi gali virst“.
Beje, šaipydamasis S. Ponomariovas neužmiršta ir papolitikuoti – esą miltelių pavidalo alkoholis – Vakarų valstybių kerštas.
„Taip jie atkeršijo mums už Cchinvalį. Už Sevastopolį ir Krymą irgi teks išgert. Tik nesidžiaukit pirma laiko – mūs liaudis taip lengvai nepasiduos: Eime į pirtį. Pilk stiklinėn. Ugninis taps tuoj mūs vanduo“.