REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Per gaisrą, kuris anksti penktadienį kilo psichiatrijos ligoninėje šiaurės vakarų Rusijoje, dingo 35 žmonės, pranešė pareigūnai.

Per gaisrą, kuris anksti penktadienį kilo psichiatrijos ligoninėje šiaurės vakarų Rusijoje, dingo 35 žmonės, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viena slaugytoja žuvo bandydama gelbėti pacientus. Šiuo metu yra pranešta apie 35 dingusius žmones“, – sakoma Tyrimų komiteto, kuris tiria svarbias bylas, pranešime.

REKLAMA

Anksčiau Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnas Olegas Voronovas radijui „Echo Moskvy“ sakė, kad dingo mažiausiai 37 žmonės.

Anot jo, kai kurie dingusieji galėjo pabėgti iš ligoninės Novgorodo regione ir likti gyvi, bet naujienų agentūra ITAR-TASS citavo regiono pareigūnus, sakiusius, kad mažiausiai 14 žmonių žuvo.

Pasak tyrėjų, gaisrą priešaušriu galėjo sukelti koks nors lovą padegęs pacientas, pranešė naujienų agentūra „Interfax“, tačiau regiono gubernatorius Sergejus Mitinas sakė, kad gaisras galėjo kilti ir atsitiktinai.

REKLAMA
REKLAMA

„Medicinos personalas matė vieną pacientą, apimtą liepsnų ... Įmanoma, kad jis rūkė lovoje ir čiužinys užsidegė“, – sakė S.Mitinas.

Jis naujienų agentūrai „Interfax“ taip pat sakė, kad toje palatoje, kur kilo gaisras, buvo gydomi sunkūs ligoniai.

Ugnis sunaikino pastatą, kuriame buvo vyrų skyrius, informavo naujienų agentūra „RIA Novosti“. Minima ligoninė yra Lukos kaime.

O.Voronovas sakė, kad tuo metu, kai kilo gaisras, pastate buvo apie 60 žmonių, daugiausia – pacientų. Gelbėtojai ir prokurorai siekė, kad tas pastatas būtų pripažintas nesaugiu, bet teismas vietoj to buvo nurodęs vadovybei iki 2014 metų rugpjūčio ištaisyti neįvardytus trūkumus, sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos saugumo priežiūros departamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pastatas, kuris sudegė, buvo netinkamas naudoti“, – agentūrai ITAR-TASS sakė Jurijus Deševychas.

Tai jau antras šiais metais žmonių aukų pareikalavęs gaisras Rusijos psichiatrijos ligoninėse. Balandžio mėnesį per gaisrą ligoninėje prie Maskvos žuvo 38 žmonės, o po jo valdžia buvo kritikuojama dėl to, kaip rūpinamasi psichikos ligoniais.

Rusijos nepriklausomos psichiatrijos asociacijos prezidentas Jurijus Savenka po to gaisro sakė, kad žuvusiųjų skaičių per tokius incidentus didina aplūžusių psichiatrijos ligoninių būklė.

Pasak jo, nuo 2000 metų trečdalis tokių ligoninių pastatų buvo pripažinti netinkamais naudoti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų