REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jūsų dėmesiui – likimo valiai paliktų pastatų fotografijų rinkinys iš Filadelfijoje gyvenančio fotografo Matthew Christopherio kolekcijos. Šie statiniai stovi JAV teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jo fotografijų kolekcija šiai dienai yra pati didžiausia pasaulyje. Joje galima rasti pačių įvairiausių pagal savo paskirtį statinių fotografijų: nuo psichiatrijos ligoninės pastato Masačusetso valstijos Tauntono mieste iki JAV KOP lėktuvų kapinių Arizonos valstijos Tusono mieste.

REKLAMA

Anot Matthew, tik fotografija gali perduoti, kokios būklės yra vienas ar kitas statinys. Pabuvojus šiose Dievo užmirštose vietose pradedi labiau vertinti visus mūsų pasaulio patogumus.

Buvimas apleistuose pastatuose neretai būna susijęs su pavojumi gyvybei. „Baisiausia būti labai apgriuvusiuose pastatuose, kur bet kuriuo metu kažkas gali nukristi ant tavęs. Be to, kada aplinkui nieko nėra, visada ima baimė, jog kas nors tave paseks ir nužudys, kad galėtų pasisavinti mano brangiai kainuojančią įrangą. Fotografuodamas aš stengiuosi laikytis kaip galima tyliau, kad neatkreipčiau į save dėmesio“, - dalijasi Matthew savo įspūdžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Savo fotografijų dėka Matthew išgarsėjo visame pasaulyje, jis taip pat tapo apleistų pastatų srities ir JAV architektūros paveldo vadovaujančiu ekspertu.

Vienu iš savo uždavinių Matthew mato rasti galimybę restauruoti pastatus ir paversti juos lankomais objektais. „Aš stengiuosi parodyti žmonėms, kad šie pastatai vaidina svarbų vaidmenį stengiantis suprasti JAV istoriją ir kultūrą.“, - sako Matthew.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų