REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos valdžia pagrasino šturmuosianti Ekvadoro ambasadą Londone, jeigu jai nebus išduotas „WikiLeaks“ tinklalapio įkūrėjas Julianas Assange.

Didžiosios Britanijos valdžia pagrasino šturmuosianti Ekvadoro ambasadą Londone, jeigu jai nebus išduotas „WikiLeaks“ tinklalapio įkūrėjas Julianas Assange.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša AFP, tai trečiadienį pareiškė Ekvadoro užsienio reikalų ministras Ricardo Patino. Londono policija gali įžengti į Ekvadoro ambasados teritoriją, kadangi jai tai leidžia 1987 metais priimtas Didžiosios Britanijos įstatymas dėl diplomatinių atstovybių. Pagal jį, policija gali įeiti į ambasados patalpas, kai jos naudojamos neteisėtai.

REKLAMA

Pasak ministro, prie Ekvadoro ambasados Londone budi Didžiosios Britanijos policininkai, pasirengę suimti J. Assange'ą. R. Patino nuomone, Didžiosios Britanijos vyriausybės pozicija J. Assange'o byloje yra „nepriimtina“. „Mes nesame britų kolonija“, – pridūrė jis.

R. Patino taip pat informavo, kad ketvirtadienį Ekvadoras paskelbs galutinį sprendimą politinio prieglobsčio suteikimo J. Assange'ui klausimu.

Australų programuotojas J. Assange'as 2006 metais sukūrė „WikiLeaks“ tinklalapį, kuriame buvo skelbiama „nutekėjusi“ slapta informacija, demaskuojanti korupciją ir piktnaudžiavimą valstybinėse organizacijose. Tinklalapio operatore J. Assange'as, tuo metu gyvenęs Švedijoje, pasirinko tenykštę kompaniją. 2010 metais, kai tinklalapio įkūrėjas buvo Didžiojoje Britanijoje, Švedija apkaltino jį išžaginimu ir pareikalavo jo ekstradicijos.

Šių metų birželio 19 d., kai Londono teismas atmetė apeliaciją dėl sprendimo išduoti australą Švedijai, J. Assange'as paprašė Ekvadorą suteikti jam prieglobstį. Nuo to laiko jis yra šios šalies ambasadoje Londone. Jeigu Ekvadoras atsisakys suteikti jam prieglobstį, J. Assange'o laukia deportacija į Švediją, iš kur, kaip būgštauja „WikiLeaks“ įkūrėjas, jis gali būti išgabentas į JAV, kur jam pateikti kaltinimai šnipinėjimu ir slaptos informacijos paskelbimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų