REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanados policija, vykdydama tyrimą dėl JAV prezidentui Donaldui Trumpui adresuoto laiško su mirtinai nuodingu ricinu, pirmadienį atliko kratą vienuose namuose Monrealio rajone.

Kanados policija, vykdydama tyrimą dėl JAV prezidentui Donaldui Trumpui adresuoto laiško su mirtinai nuodingu ricinu, pirmadienį atliko kratą vienuose namuose Monrealio rajone.

REKLAMA

Krata FTB prašymu atlikta areštavus įtariamąją, kuri bandė patekti iš Kanados į Jungtines Valstijas, sakė kanadiečių policijos atstovas.

Įtariamoji, kuri sulaikymo metu turėjo šaunamąjį ginklą, antradienį turi stoti prieš JAV teismą, kur jai turi būti pareikšti federaliniai kaltinimai. 

Kanados policijos cheminių, biologinių medžiagų, sprogmenų ir branduolinių grėsmių ekspertų grupė tikrino vienus namus Longėjuje į pietus nuo Monrealio.

Policija atsisakė nurodyti, ar tai įtariamosios namai, bet pridūrė, kad laiškai su ricinu buvo nusiųsti ir penkiais kitais adresais Teksase.

REKLAMA
REKLAMA

Teksaso Hidalgo apygardos policija, tiesiogiai nepaminėdama atvejo su Baltaisiais rūmais, sakė, kad laiškai su ricinu buvo atsiųsti keturiems pareigūnams.

REKLAMA

„Šiuo metu dėl aktyvaus federalinio tyrimo plačiau komentuoti negaliu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Hidalgo šerifas Eddie Guerra. Jis pridūrė, kad vienas minimų laiškų buvo adresuotas jam ir kad niekas nenukentėjo.

Kanados žiniasklaida pranešė, kad įtariama moteris yra 53 metų Pascale Ferrier, turinti Kanados ir Prancūzijos pilietybes, ir kad ji anksčiau gyveno Teksase, kur pernai buvo areštuota.

JAV žiniasklaida šeštadienį paskelbė, kad pareigūnai perėmė prezidentui D. Trumpui adresuotą voką, kuriame buvo ricino.

Vokas buvo aptiktas anksčiau praėjusią savaitę ir Baltųjų rūmų nepasiekė, pranešė laikraštis „The New York Times“ ir televizija CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašė „The New York Times“, vokas buvo atsiųstas iš Kanados.

Baltiesiems rūmams siunčiamas paštas pirmiausia tikrinamas ir rūšiuojamas bazėse netoli Vašingtono.

CNN nurodė, kad minimo voko turinys buvo ne kartą tiriamas vienoje šių bazių. Patvirtinta, kad jame buvo ricino, sakoma pranešime.

Mirtinai nuodingas ricinas išgaunamas iš ricinmedžio sėklų. Net ir maži šios medžiagos kiekiai, patekę į organizmą per virškinamąjį traktą, kvėpavimo takus arba injekcijos būdu, per kelias minutes gali nužudyti žmogų. Šie nuodai 6 000 kartų stipresni už cianidą, o priešnuodžių jiems nėra žinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų