REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonių, mirusių Kinijoje nuo naujojo koronaviruso, ir juo užsikrėtusiųjų skaičius ketvirtadienį dramatiškai padidėjo, tarnyboms pakeitus užsikrėtimo atvejų skaičiavimo metodiką.

Žmonių, mirusių Kinijoje nuo naujojo koronaviruso, ir juo užsikrėtusiųjų skaičius ketvirtadienį dramatiškai padidėjo, tarnyboms pakeitus užsikrėtimo atvejų skaičiavimo metodiką.

REKLAMA

Tikėtina, kad šis Pekino žingsnis pakurstys nuogąstavimus, jog protrūkio mastas iki šiol buvo nuvertinamas.

Smarkiausiai nukentėjusioje centrinėje Hubėjaus provincijoje pranešta net apie 242 naujas mirtis nuo viruso COVID-19 per vieną parą, taip pat apie 14 840 naujų pacientų. Šie skaičiai daug didesni už bet kuriuos ankstesnius vienos paros pokyčius nuo krizės pradžios gruodžio pabaigoje.

Bendras mirčių nuo koronaviruso skaičius išaugo iki 1 355, o bendras šalyje užsikrėtusių asmenų skaičius jau beveik pasiekė 60 000.

Ši niūri statistika buvo paskelbta praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pagyrė „teigiamus rezultatus“, vyriausybei vykdant drastiškas priemones viruso plitimui sustabdyti, taip pat vienam kinų ekspertui paskelbus prognozę, kad epidemijos pikas bus pasiektas šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Hubėjaus pareigūnais sakė išplėtę sąvoką, kokie pacientai laikomi užsikrėtusiais COVID-19. Dabar į kasdienes suvestines bus įtraukiami žmonės, kuriems infekcija buvo „diagnozuota klinikinėmis priemonėmis“.

REKLAMA

Tai reiškia, kad pareigūnai įtariamą viruso infekcija galės patvirtinti pagal plaučių rentgenogramas, o ne vien atlikus standartinius nukleino rūgščių testus.

Hubėjuje ir provincijos sostinėje Uhane apie 56 mln. žmonių nuo praeito mėnesio pabaigos laikomi faktiniame karantine. Dar milijonų kitų žmonių judėjimas suvaržytas kituose miestuose, esančiuose toli nuo epidemijos židinio, dedant beprecedentes pastangas suvaldyti protrūkį.

Xi Jinpingas trečiadienį sušaukė Komunistų partijos Politinio biuro nuolatinio komiteto posėdį, kai tos dienos rezultatai parodė, jog naujų patvirtintų užsikrėtimo ir mirčių atvejų mažėjo antrą dieną iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Kinija buvo giriama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) už skaidrų protrūkio valdymą, labai besiskiriantį nuo Pekino ankstesnių pastangų nuslėpti 2002–2003 metų SARS viruso protrūkio mastą.

Vis dėlto daug ekspertų visame pasaulyje liko nusiteikę skeptiškai ir sakė įžvelgiantys dabartinių veiksmų panašumą į priemones, taikytas per ankstesnę ūmaus kvėpavimo takų sindromo sukėlėjo epidemiją.

Hubėjaus valdžia buvo kaltinama slėpusi protrūkio mastą sausio pradžioje, nes tuo metu buvo rengiami svarbūs politiniai suvažiavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų