REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, minint misijos „Apollo 11“ išsilaipinimo Mėnulyje 50-ąsias metines, į kosmosą išskrido JAV, Italijos ir Rusijos astronautai.

Šeštadienį, minint misijos „Apollo 11“ išsilaipinimo Mėnulyje 50-ąsias metines, į kosmosą išskrido JAV, Italijos ir Rusijos astronautai.

REKLAMA

Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ kosmonautas Aleksandras Skvorcovas, NASA astronautas Andrew Morganas ir Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas italas Luca Parmitano 19 val. 28 min. Lietuvos laiku išskrido į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) iš Baikonuro kosmodromo Kazachstane.

Vos po šešių valandų ir 20 min., sekmadienį 1 val. 48 min. Lietuvos laiku, rusų kapsulė „Sojuz“ su trijų žmonių įgula prisijungė prie TKS.

„Roskosmos“ interneto svetainėje paskelbtame pareiškime sakoma, kad „visi skrydžio etapai vyko pagal planą“.

NASA televizijos komentatorius gyrė „pavyzdingą paleidimą“ iš Baikonuro, kur šeštadienį dieną oro temperatūra buvo 43 Celsijaus laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

Misija surengta liepos 20-ąją, praėjus lygiai 50 metų po to, kai NASA astronautai Neilas Armstrongas (Nilas Armstrongas) ir Buzzas Aldrinas (Bazas Aldrinas) 1969-aisiais išsilaipino Mėnulyje. Jungtinėms Valstijoms tai buvo lemiama pergalė per vadinamąsias „kosmoso varžybas“ su Sovietų Sąjunga.

REKLAMA

Iš trijų vyrų, pakilusių iš Kazachstano stepių, tik 53 metų A. Skvorcovas jau buvo gimęs tuo metu, kai Mėnulyje išsilaipino pirmieji žmonės.

Dviejų TKS misijų veteranas A. Skvorcovas vadovavo erdvėlaivio „Sojuz“ įgulai per kelionę iš Baikonuro į TKS.

43 metų A. Morganas į kosmosą išskrido pirmą kartą.

166 dienų TKS dirbęs L. Parmitano per ankstesnę misiją tapo pirmuoju italu, išėjusiu į atvirą kosmosą.

TKS jie prisidėjo prie ruso Aleksejaus Ovčinino ir amerikiečių Nicko Hague'o ir Christinos Koch, kurie orbitinėje laboratorijoje dirba nuo kovo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų