Dvikovos atgarsiai: „Žalgirio“ nesėkmę Eurolygoje lėmė grubi teisėjų klaida? vaizdo įrašas

Penktadienio vakarą Kauno miesto gyventojai ir svečiai gausiai būriavosi į „Žalgirio“ areną, kurioje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai stojo į trečią naujojo Eurolygos sezono kovą. Tiesa, puikiai žaidę kauniečiai rungtynių pabaigoje visgi nusileido Stambulo „Fenerbache“ ekipai, o tai, tampa panašu, galėjo lemti ir grubi teisėjų klaida.

„Žalgiris“ prieš vieną stipriausių Eurolygos komandų vienu metu pirmavo net 16 taškų skirtumu, tačiau ketvirtą kėlinį itin sėkmingai žaidę svečiai (jį laimėjo 18:29) užsitikrino dar vieną pergalę.

Likus žaisti maždaug 2 minutes Stambulo komanda pelnė labai svarbų tritaškį ir atitrūko 7 taškų skirtumu (70:77). Kitoje aikštės pusėjė baudų metimus sėkmingai realizavo Brandonas Daviesas (72:77), tačiau vėliau nutiko tai, apie ką krepšinio ekspertai bei gerbėjai aktyviai kalba ir po rungtynių pabaigos.

Komandas skyrė 5 taškai, laiko buvo likę nedaug, todėl kauniečiams reikėjo apsiginti. Atrodė, kad tai pavyko padaryti sėkmingai, tačiau netikėtai nuaidėjo teisėjo švilpukas, kurį kurtinančiu švilpimu palydėjo 15 tūkst. aistruolių. 

Stambulo komandos gynėjas Tyleris Ennisas persivarė aikštę ir brovėsi po kauniečiu krepšiu, tačiau jo metimą blokavo puikiai reagaves Brandonas Daviesas. Po blokuoto metimo dėl atšokusio kamuolio kovojo Artūras Milaknis ir Janas Vesely, o šis čekas, kaip vėliau pamatysite vaizdo įraše, patempė krepšio tinklelį (taip daryti neleistina).

Tiesa, tokia teisėjų klaida būtų atleistina ir įvykių sekos nepakeitusi, tačiau vienas rungtynių arbitrų (ispanas Danielis Hierrezuelo Navasas), buvęs beveik ties aikštės viduriu, nusprendė įskaityti T. Enniso metimą ir svečiams „padovanoti“ 2 taškus (72:79).

Teisėjas tokį savo sprendimą argumentavo tuo, kad mestas kamuolys jau leidosi į krepšį, tačiau su tuo sutikti sunku. B. Daviesas iškart griebėsi už galvos, Š. Jasikevičius puolė rėkti ant teisėjo vien dėl to, jog jis nuo įvykių buvo nutolęs labiausiai iš visų 3 rungtynėms vadovaujančių arbitrų, tačiau vis tiek priėmė abejotiną sprendimą.

REKLAMA

Abejotiną epizodą išvysite nuo 9:30 min.:

Verta paminėti, kad jau kitoje atakoje rezultatą sušvelnino Leo Westermannas, jis pelnė tritaškį ir komandas skyrė 4 taškai (75:79). Tai reiškia, kad neįskaičius varžovų metimo komandas likus žaisti vieną minutę skirtų vos 2 taškai (75:77) ir kauniečiams nereiktų desperatiškai skubėti bei vėliau stengtis išssigelbėti pražangomis.

Kodėl teisėjai nepasinaudojo galimybe peržiūrėti vaizdo pakarotijmą – neaišku. Aišku tik tai, kad toliausiai buvęs arbitras iš Ispanijos sprendimą priėmė net nedvejodamas, o rungtynių baigtis (po vaizdo įrašo peržiūros) galėjo būti ir kitokia.

Pergalę rezultatu 75:82 šventė „Fenerbache“.

 

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų