REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Inga Žuolytė (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Atsisakai saldumynų, lengvai pakilnoji hanteliukus, daug ir dažnai padarai cardio, apsiklijuoji „maudymkę“ blizgučiais ir „vuolia!“, - juokiasi bikinio kategorijos atstovė Inga Žuolytė, paklausta kaip vyksta pasiruošimas varžyboms.

13

„Atsisakai saldumynų, lengvai pakilnoji hanteliukus, daug ir dažnai padarai cardio, apsiklijuoji „maudymkę“ blizgučiais ir „vuolia!“, - juokiasi bikinio kategorijos atstovė Inga Žuolytė, paklausta kaip vyksta pasiruošimas varžyboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesportuojančios merginos pradeda sportuoti tik tam, kad užliptų į sceną, kas atrodo maždaug taip – 5 mėnesiai intensyvaus sporto, 2 mėnesiai dietos, na, ir to pasekoje neretai vaizdas scenoje būna liūdnokas“, - pečiais traukė sportininkė.

REKLAMA

- Socialiniame tinkle „Facebook“ per trumpą laiką surinkai tūkstantinę gerbėjų minią. Kaip manai, kur slypi sėkmės paslaptis? - paklausiau Ingos.

- Jau kurį laiką yra populiaru internete ieškoti įkvepiančių, motyvuojančių sportuoti frazių, nuotraukų, žmonių, idėjų sveikiems patiekalams pasigaminti. Galbūt tai, jog informacija, kuria dalinuosi savo profilyje, yra būtent susijusi su sportine tematika, tai ir lėmė.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip manai, sportas šiuolaikinėje visuomenėje – vis dar hobis, ar jau poreikis?

- Visokių yra žmonių, visi į sportą žiūri skirtingu kampu, tačiau, kad ir kaip populiaru dabar bebūtų sportuoti ir tai būtinai paviešinti kuo platesnei auditorijai, stebiu lankytojus bei savo klientus, užsukančius į mūsų sporto klubą. Ir su džiaugsmu galiu teigti, jog didžioji dalis į sporto salę visgi ateina tikrai ne mados genami. Visuomenė sportavo visais laikais, tik, galbūt, anksčiau apie tai nebuvo taip plačiai ir garsiai kalbama (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip pati susipažinai su sporto sale?

- Iš tiesų, jau net ir nepamenu, kas tam padarė įtaką, tik atsimenu, jog pirmą kartą į sporto salę nuėjau bei susidariau pirmąją sporto programą 9-toje klasėje, kuomet ir pradėjau „megėjiškai“ po truputį kilnoti geležį (juokiasi). 

- Kokias sporto šakas esi išbandžiusi vaikystėje?

- Apart visokių tinklinių, kvadratų ar dar bala žino ko, ką tekdavo mokytis per kūno kultūros pamokas mokykloje, lankiau įvairiausius šokių būrelius: nuo tautinių, pramoginių iki street dance’o. O šokiam pabodus porą metų dar strikinėjau aerobikos salėje.

REKLAMA

- Iš kur sėmeisi drąsos pirmą kartą lipti į sceną, kurioje reikia demonstruoti mažai pridengtą kūną?

- Iš tiesų, kuklumu aš nelabai pasižymiu, o drąsos retai kada stokoju, tad ieškoti drąsos šaltinių neteko. Nuo mažens lipdavau į sceną: tai dainuoti, tai šokti. Taigi scena jau kaip ir nebuvo naujas dalykas, o tai, jog pirmą kartą į ją teko lipti tik su bikiniu nuramino mintis, jog taip sunkiai būtent dėl to ir dirbau – kad turėčiau ką parodyti.

- Kas suteikia motyvacijos kiekvieną dieną treniruotis?

- Visuomet baigiu pradėtus darbus, būtent ši savybė ir buvo mano motyvacija pirmaisiais mėnesiais, kai šiuo sportu pradėjau užsiiminėti profesionaliai ir treniruotis kasdien. Pradėjau ruoštis varžyboms, o jei jau pradėjau, tai privalėjau užbaigti, šiuo atveju – pasiruošti. O dabar motyvacijos jau net ir nebeieškau, nes tai paprasčiausiai tapo įpročiu.

REKLAMA

- Kaip matai Lietuvos merginų fitneso/bikinio ateitį?

- Yra akivaizdu, kad Lietuvos bikinis tėra tapęs mados reikalu… Nesportuojančios merginos pradeda sportuoti tik tam, kad užlipti į sceną, kas atrodo maždaug taip – 5 mėnesiai intensyvaus sporto, 2 mėnesiai dietos, na, ir to pasekoje neretai vaizdas scenoje būna liūdnokas. Tiesiog šiemet pamačius varžoves Europos čempionate supratau, kaip mums visoms dar toli iki to sportiško bikinio lygio.

- Neretai merginos dievagojasi ir verkia dėl antsvorio – kokie būtų tavo patarimai savo kūno linijomis besiskundžiančioms merginoms?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Sportuot, teisingai valgyt, gerai ilsėtis ir viską pakartoti.

- Dirbi sporto klube. Kokių ten tenka sutikti žmonių? Kaip manai, ar Lietuvos žmonės myli sportą?

- Taip, dirbu Vilniuje naujai atsidariusiame sporto klube. O žmonių čia, kaip ir visur, tenka sutikti labai įvairių, vieni sportą myli ir ateina norėdami tik palaikyti ir taip geras kūno formas, kiti, kaip patys sako: „sporto nekenčia“, tačiau sveikatos problemos ar kitos aplinkybės juos verčia tai daryti, Tačiau džiaugiuosi, jog tiek vieni, tiek kiti čia tikrai ateina sportuoti, o ne tik pasidaryti „check in’ą“ feisbuke.

REKLAMA

- Kaip vyksta pasiruošimas būtent bikinio kategorijos varžyboms?

- Atsisakai saldumynų, lengvai pakilnoji hanteliukus, daug ir dažnai padarai cardio, apsiklijuoji „maudymkę“ blizgučiais ir „vuolia!“ (juokiasi). Ne, jei rimtai, tai yra 2-3 mėnesiai alinančios dietos, kurios metu iš paskutinių energijos resursų turi visą save palikti sporto salėje, skaičiuoti valandas tarp pavalgymų, pamiršti produktyvų protinį darbą ir stengtis išlikti kuo kultūringesne ir ramesne su aplinkiniais, nes paprasčiausiai tave veda iš kantrybės kiekvienas, nors ir nieko bloga nereiškiantis, jų žodis.

REKLAMA

- Šiais metais išmėginai savo jėgas Europos čempionate. Kokių įspūdžių parsivežei? Ar esi patenkinta rezultatais?

- Tai buvo tikrai neįkainojama patirtis ir įspūdžiai tik teigiami. Jokių gerų rezultatų aš ten nepasiekiau, tačiau pamačius konkurentes – iš tiesų, nieko pasiekti ir nesitikėjau. Kai matai, kam ir dėl ko pralošei – net neliūdna ir nėra gėda. Pamačiau, ko Europos bikiniui reikia.Ši kategorija ten tikrai yra sportas, kuris reikalauja didžiulės valios, pastangų ir laiko. Užsikroviau motyvacijos, su treneriu pažiūrėjom į mane iš šalies ir dabar tik dar sunkiau dirbu ties tuo, ko man trūksta labiausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką bikinio merginos veikia vasarą? Pagaliau galite pasilepinti ledais?

- Dirba bikinio merginos.. Dirba.. O šiaip, žinoma, vasaros laikotarpiu bikinistės save riboja kur kas mažiau.

Kvizas:

Mėgstamiausia daina: šiuo metu - Rihanna And Kanye West And Paul McCartney - FourFiveSeconds

Mėgstamiausias valgis: grūdėta varškė

Nekenčiamiausias pratimas sporto salėje: lipimai ant suoliuko po vieną koją  

Laisvalaikis: be sporto (juokiasi)? Knygos, kinas ir tiesiog laiko leidimas su draugais  

Moters idealas: Michelle Lewin  

Be ko negalėtumei išgyventi negyvenamoje saloje: be pašnekovo

Dantų šepetėlio spalva: rožinė  

„Cola“ ar „Pepsi“: Cola Zero  

Filmas, kurio nekenti: Da Vinčio kodas. Labai seniai žiūrėjau, net nepamenu apie ką ten buvo, bet pamenu, jog labai nepatiko.  

Dalykas, kuris geriausiai sekėsi mokykloje: lietuvių kalba  

Posakis, kurį dažniausiai vartoji: “Nu sorry, nesu tobula”  

Žiema ar vasara: vasara    

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų