REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Snetertono trasoje (Didžioji Britanija) pasibaigusiame "Formula Palmer Audi" (FPA) lenktynių čempionate Lietuvos autolenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas užėmė antrąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

FPA pirmenybių nugalėtoju tapo britas Ričardas Plentas (Richard Plant). Jis paskutinėse sezono lenktynėse finišavo aštuntas ir iš viso per 20 etapų surinko 330 taškų.

REKLAMA

19-metis K. Vasiliausko sąskaitoje - 313 taškų. Trečiąją vietą užėmė kitas britas Adamas Fosteris (Adam Foster), surinkęs 304 taškus. Ketvirtas liko tašku mažiau surinkęs T. Votjė.

Paskutiniojo, 20-ojo, etapo lenktynėse sekmadienį K. Vasiliauskas pateko į avariją ir nebegalėjo tęsti kovos dėl čempiono titulo. Artimiausias lietuvio persekiotojas prancūzas Tristanas Votjė (Tristan Vautier) po susidūrimo su britu Džolionu Palmeriu (Jolyon Palmer) lenktynių taip pat nebaigė.

REKLAMA
REKLAMA

"Startavau labai gerai ir iš karto aplenkiau suomę Emą Kimilainen (Emma Kimilainen). Artėdamas prie pirmojo posūkio atsidūriau tarp T. Votjė ir R. Plento. Su pastaruoju ir susidūriau, o po to lenktynių tęsti nebegalėjau, buvo pažeista mano formulė. Ne ką toliau nuvažiavo ir T. Votjė. Trasoje apsisuko švedas Feliksas Rosenkvistas (Felix Rosenqvist) ir, norėdamas išvengti avarijos, Dž. Palmeris staigiai suko į dešinę, bet ten buvo T. Votjė, kurio automobilis po susidūrimo apsivertė. Nors lenktynės buvo pristabdytos ir prie Tristano privažiavo medikų automobilis, tačiau lenktynininkas pats išlipo iš sudaužytos formulės. Tikiuosi, kad jam viskas gerai. Labai gaila, kad nepavyko laimėti čempionato. 50 tūkst. svarų prizas man būtų labai palengvinęs startą kitų metu "Formulės-2" lenktynėse, tačiau liūdėti laiko neturiu. Jau po dviejų savaičių įvyks finalinis "Formulės-2" etapas Barselonoje, kuriam turiu gerai pasiruošti. Norėčiau labai padėkoti savo tėčiui ir visai šeimai už man suteiktą galimybę lenktyniauti. Ypatingai dėkoju savo sirgaliams Lietuvoje ir užsienyje. Jų parama man labai svarbi", - pasibaigus lenktynėms kalbėjo K. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors finalinės lenktynės baigėsi ne taip kaip tikėtasi, tačiau sportininko treneris Darius Jonušis buvo optimistiškai nusiteikęs.

"Šis rezultatas Kazimierui atvers dar daugiau automobilių sporto pasaulio durų. Labai retas atvejis, kai tik pirmą pilną sezoną lenktyniaujantis sportininkas pasiekia tokių aukštumų. Jei ne pirmoji, mažiau sėkminga sezono pusė, Kazimieras būtų čempionas. Dabar ruošimės "Formulės-2" finalui, dar kartą pakartosim BMW vairavimo akademijos kursą, o taip pat sudėliosim kito sezono planus. Žinoma, viskas priklausys nuo biudžeto, kurį mums pavyks surinkti, tačiau tikiuosi, jog po tokių pergalių, Kazimieras tikrai atkreips daugelio reklamos užsakovų žvilgsnius. Šiemet jį rėmė vienintelė Lietuvos bendrovė "Star1 Airlines", kurios vadovai patikėjo Kazimiero potencialu. Žinau, kad jie dabar džiaugiasi su mumis ir jų parama tikrai nenuėjo veltui", - sakė lenktynininko treneris.

Savaitgalį Snetertono trasoje buvo surengtos trijų paskutinių FPA čempionato etapų lenktynės. Pirmąsias lenktynes K. Vasiliauskas laimėjo, o antrosiose - finišavo antras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų