REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Rytas“ jau šį antradienį pradės kovas FIBA Čempionų lygoje. Prieš startą sostinės ekipos treneris Donaldas Kairys su tv3.lt pasidalino mintimis apie artėjančius iššūkius Europoje.

Vilniaus „Rytas“ jau šį antradienį pradės kovas FIBA Čempionų lygoje. Prieš startą sostinės ekipos treneris Donaldas Kairys su tv3.lt pasidalino mintimis apie artėjančius iššūkius Europoje.

REKLAMA

Visas „Ryto“ rungtynes Čempionų lygoje šį sezoną transliuos TV6 kanalas ir internetinė vaizdo turinio platforma go3.lt.

Grupių etape D. Kairio auklėtiniai susitiks su Atėnų „Peristeri“, Strasbūro SIG bei Rygos VEF ekipomis.

Varžovų turėjo būti daugiau – pagal įprastą Čempionų lygos formatą grupėse įprastai varžosi 8 komandos, bet COVID-19 pandemija pakoregavo sistemą.

Norint minimalizuoti galimą susirgimų kiekį ir atšaukiamų rungtynių skaičių, ekipos rungtynes žais ne kas savaitę, o kas dvi.

Pirmasis vilniečių varžovas – graikų Atėnų „Peristeri“. Šiame susitikime „Rytas“ vis dar versis be traumuoto Martyno Echodo ir dėl vizos reikalų į Lietuvą vėluojančio atvykti naujoko Maurice’o Ndouro.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš šią dvikovą tv3.lt kviečia skaityti interviu su D. Kairiu.

Šį sezoną pradėjote galingai. Ar esate patenkintas tuo, kokioje situacijoje dabar yra komanda?

Taškų renkame tikrai nemažai, nes kol kas gerai pataikome iš toli. Bet taisytinų dalykų tikrai yra ir ties jais dirbame.

REKLAMA

Žaidžiate ne pilnos sudėties, ji vis dar tokia ir yra. Kiek tai trukdo demonstruoti pilną potencialą?

Labai norėtųsi ir yra labai svarbu turėti pilną komandą, kurią komplektavai ir aplink kurią statai žaidimą. Mums kol kas tai nepavyksta, vis iškrenta vienas ar kitas didelis žmogus, randame trumpalaikę pamainą. Visi kiti stengiasi tą kompensuoti ir išlaikyti žaidimo kokybę.

Prie komandos prisijungė Maurice’as Ndouras. Kokių pagrindinių paspirčių tikitės iš šio krepšininko?

Visų pirma tai ne tik talentingas, bet ir labai patyręs žaidėjas, kuris yra matęs aukšto lygio krepšinio. Tikimės iš jo tos patirties ir aukšto lygio krepšinio supratimo. Ir žinoma, jo atletiškumas ir fiziškumas tiek gynyboje, tiek puolime.

REKLAMA
REKLAMA

Kuriose pozicijose matote jį? Senegalo rinktinėje ir klubiniame krepšinyje jis yra žaidęs tiek trečiu, tiek penktu numeriu.

Mes jį matome ketvirtoje ir penktoje pozicijoje – ten, kur mes turime skylių. Jis vienodai gerai gali atlikti darbą šiose pozicijose.

Prieš sezoną buvo daug pagrįsto nerimo dėl gynėjų dueto – kalbėta apie Andrew Goudelocko sveikatą, Demetriusas Jacksonas taip pat atvyko praktiškai po tuščio sezono ir niekada nežaidęs Europoje. Kol kas iš to ką matome, nuogąstauti nėra priežasčių?

Kol kas su traumomis mes laikomės, turime dvylika žaidėjų, kai kurie jų iškritę, bet žinome, kada jie grįš. Tai nėra baisios traumos. Dėl A. Goudelocko – jis kol kas nėra praleidęs nė vienos treniruotės ar rungtynių. DJ yra praleidęs vienerias rungtynes, bet jie visada dirba su didele energija ir šiuo metu tikrai nematome kažkokių sunkumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net neprasidėjus sezonui FIBA Čempionų lygos vadovai nusprendė keisti turnyro formatą. Kaip vertinate tuos pokyčius, kad vietoj 8 komandų grupėje likos keturios ir reikės žaisti ne kiekvieną, o kas dvi savaites?

Suprantame, dėl ko tai buvo padaryta. Vienintelis dalykas – galima ginčytis pasunkėjo ar palengvėjo dabar. Esmė yra ta, kad kiekvienų rungtynių kaina išaugo. Taip, kad pralaimėjimas dabar kainuoja daug daugiau nei prieš tai. Dėl to situacija tampa svarbesnė.

Kaip vertinate savo grupę?

Gera grupė, su geromis komandomis. „Peristeri“ ir Strasbūro ekipos gerai sukomplektuotos, o Rygos VEF taip nurašinėti negalima. Jie daug metų žaidė VTB Jungtinėje lygoje, yra matę daug rimtų varžovų ir taip pat pasisėmę patirties.

REKLAMA

Kokį apskritai matote Čempionų lygos pajėgumą, kiek ji artėja prie Europos taurės?

Lygiai panašėja, prisijungė stiprios komandos ir lygis auga. Visiems dėl to tik įdomiau ir į naudą. Manau, kad kuriamas geras produktas, pati lyga yra konkurencinga. Ją įdomu stebėti ir dalyvauti. Europos krepšinyje nuo to tik įdomiau.

Matydamas beveik pilną paveikslą to, ką norėjote surinkti  kokius tikslus sau „Rytas“ gali kelti Čempionų lygoje?

Tikslai yra aukšti, bet reikia žiūrėti į kiekvienas rungtynes iš eilės. Tik tokiu būdu galima kažką iškovoti. Iš anksto prognozuoti nereikia nieko.

Žaidžiame intensyviai ir jėgų užtenka tik artėjančioms rungtynėms. Kaip ir sakiau, žiūrime tik į vienas rungtynes, stengiamės nenuvertinti varžovų nei iš užsienio, nei iš Lietuvos. Tik su teisingu požiūriu galima atlikti kažką kokybiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų