REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, birželio 27 d., Mickūnų motokroso trasoje šalia Anykščių prasidėjo Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas.

Šeštadienį, birželio 27 d., Mickūnų motokroso trasoje šalia Anykščių prasidėjo Lietuvos motokroso čempionato pirmasis etapas.

REKLAMA

Jame startavo apie 200 dalyvių – nuo darželį dar lankančių vaikų iki šios sporto šakos veteranų. Anykščių rajono Mickūnų trasa pastaraisiais metais buvo atnaujinta, tad dalyviai ją įvardija, kaip pačią geriausią Lietuvoje.

Ypatingas dėmesys „Motodamoms“

Pirmasis motokroso čempionato etapas vyksta dvi dienas. Šeštadienį pirmą kartą istorijoje startavo atskira moterų klasė. „Motodamos“ startavo atskirame važiavime, kuriame varžėsi tik jos. Nuo šiol moterų klasė tampa čempionatine, todėl jos savo klubams atneša dvigubai daugiau taškų nei nečempionatinių klasių dalyviai (pvz., Pradedantieji, Mėgėjai, Veteranai).

„Tokiu būdu moterys iš sporto klubų sulaukia daugiau dėmesio ir paramos, keliamas profesionalumo lygis. Kai pernai paskelbėme šią naujieną, motokroso čempionato dalyvės buvo akimirksniu išgraibstytos. Tai rodo, kad žengėme teisinga kryptimi, nes norime, kad klubai padėtų ir prisidėtų prie vaikų, moterų ir aukšto meistriškumo sportininkų vystymo“, – sako Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jaunieji talentai

Didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukė ir jaunieji talentai, šeštadienį startavo rekordiškai daug vaikų: 65cc klasėje – 22, o 85cc – 15. „Visi jie iš Lietuvos. Tiek dalyvių anksčiau susirinkdavo su kaimyninių šalių sportininkais. O šiemet, turint omeny, kad neseniai baigėsi karantinas, tokie skaičiai nuteikia labai optimistiškai“, – paaiškino Robertas Benediktavičius, LMSF prezidentas.

REKLAMA

Šeštadienį startavo ir Veteranai bei MX 1m ir MX 2m klasių dalyviai.

Šeštadienio rezultatai: 

50cc klasė:

1. Ernestas Liepis – 50 tšk.,

2. Norbertas Žėkas – 44,

3. Arminas Venclovas – 38.

65cc klasė:

1. Eimantas Čepulis – 50,

2. Ugnius Vyšniauskas – 44,

3. Dovydas Aistis Šikšnys – 38.

85cc klasė:

1.Marius Adomaitis – 47,

2. Ugnius Liulys – 47,

3. Jokūbas Norvaišas – 38.

Moterys:

1. Anna Stecjuka – 47,

2. Adrija Skudutytė – 47,

3. Austėja Tamuliūnaitė – 40.

Mėgėjai MX1 M

1. Mantas Juozaitis – 50,

2. Žygimantas Jasinskas – 42,

3. Eligijus Banelis – 38.

Mėgėjai MX2 M

1. Dominykas Sugintas – 44,

2. Gytis Beresnevičius – 43,

3. Gustas Martinkėnas – 43.

Veteranai 40+:

1. Nerijus Sipavičius – 50,

2. Žygimantas Bartusevičius – 42,

3. Osvaldas Zelepūgas – 40.

Veteranai 50+:

1. Saulius Stankus – 50,

2. Egidijus Adomaitis – 42,

3. Arūnas Ramanauskas – 42.

Sekmadienį startuoja „Quad“, MX1 ir MX2, Pradedantieji, 125cc, 750 s/p ir 750 s/p Veteranų įskaitos dalyviai. Šį savaitgalį varžybos įsimins ir dėl jose dalyvausiančio Armino Jasikonio, Pasaulio motokroso čempionate, atstovaujančio „Husqvarna“ komandai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų