REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje bręsta naujas lažybų skandalas – itin keistos Superlygos rungtynės tarp Tulos „Arsenal“ ir Stavrapolio „Dinamo“ baigėsi diskvalifikacijomis ir baudomis. „Arsenal“ rungtynes laimėjo 82:65, tačiau ketvirtasis jų kėlinys virto visiška krepšinio parodija.

Likus žaisti 7 minutes komandos tiesiog nustojo rinkti taškus ir atakuoti krepšį. „Dinamo“ ėmė vilkinti atakas, o prie to prisijungė ir „Arsenal“ krepšininkai. Vieninteliai taškai per likusį laiko buvo netyčia nuo lentos pataikytas tritaškis.

Klubai akivaizdžiai keitėsi klaidomis – penkis kartus buvo išnaudotas atakos laikas, du kartus kamuolys neišsimestas per 5 sekundes, fiksuojamos pražangos puolime ir kitokie žaidimo trikdymai.

Įrašą galite pamatyti čia.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka iškart po gruodžio 7-ąją vykusių rungtynių pažadėjo ištirti esamą situaciją ir galiausiai nusprendė diskvalifikuoti Tulos klubą iš lygos.

REKLAMA
REKLAMA

Iškart buvo imta kalbėti apie lažybas ir abiejų komandų bandymus pasiekti sutartą rezultatą. Savaime suprantama, abu klubai kaltę bandė suversti vienas kitam, tačiau federacijos sprendimą nulėmė pernykštis precedentas.

REKLAMA

Pasirodo, tai nėra pirmas kartas, kai „Arsenal“ įsivėlė į keistas aplinkybes. 2017–2018 metų sezono pabaigoje rungtynės prieš Magnitogorsko „Dinamo“ buvo pralaimėtos 59:115. Tulos klubo krepšininkai viso mačo metu tyčia pažeidinėjo taisykles ir dar 33-ąją minutę rungtynės buvo nutrauktos, nes „Arsenal“ liko su vieninteliu pražangų limito neišnaudojusiu žaidėju.

Išmetus Tulos klubą iš pirmenybių, su kitomis komandomis į lygą grįžti negalės diskvalifikuoti krepšininkai Pavelas Krykovas, Dimitrijus Rytenka ir Jegoras Ščerbinskis. Diskvalifikuotas buvo ir „Dinamo“ strategas, septyni klubo žaidėjai sulaukė įspėjimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų