REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė kitąmet sieks istorinio pasiekimo – vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė kitąmet sieks istorinio pasiekimo – vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė pagal reitingą pateko į olimpinį atrankos turnyrą, kuris kitų metų kovo mėnesį vyks Indijoje. Ten dalyvaus 20 vyrų rinktinių, kurios kovos dėl 3 kelialapių į Tokiją.

Komandos buvo suskirstytos į 4 grupes po 5. Lietuviai olimpinėje atrankoje žais B grupėje. Mūsiškiams teks žaisti su itin grėsminga JAV rinktine bei kuklesnėmis Belgijos, Pietų Korėjos ir Naujosios Zelandijos komandomis.

JAV rinktinė yra 2019 m. pasaulio čempionė. Lietuviai tame pasaulio čempionate liko 9-i, bet sėkmingai pasirodė Europos čempionate, kuriame iškovojo bronzos medalius. Pietų Korėjos rinktinė pasaulio čempionate buvo 17-a, o Belgija ir Naujoji Zelandija į čempionatą nepateko. Šiuo metu FIBA vyrų rinktinių reitinge JAV rikiuojasi 6-a, Lietuva – 11-a, Belgija – 14-a, Pietų Korėja – 21-a, o Naujoji Zelandija – 33-ia.

Iš kiekvienos olimpinio atrankos turnyro grupės į ketvirtfinalį pateks po 2 geriausias komandas. Pusfinalių laimėtojai užsitikrins vietas olimpiadoje ir finalo nežais. Vyks tik rungtynės dėl trečiosios vietos ir paskutinio kelialapio į Tokiją.

Vietas olimpinėse žaidynėse jau anksčiau gavo šeimininkai japonai, o pagal pasaulio reitingą į olimpiadą pateko Kinijos, Rusijos ir Serbijos krepšininkai. Kaip minėta anksčiau, 3 kelialapiai bus išdalinti olimpinės atrankos turnyre, o 1 – papildomame atrankos turnyre, kuriame dalyvaus tik 6 rinktinės, atrinktos pagal reitingą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų