• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas konservavimo būdas

Pasirodo, budistų vienuolio palaiminimas gali išsaugoti maisto kokybę. Tai liudija sausainiai, savo skonio, kvapo bei spalvos savybes išsaugoję jau beveik 50 metų.

1953-iaisiais indų alpinistas Sonamas Gatsas susiruošė kopti į Everestą. Prieš tai jis apsilankė kalno papėdėje įsikūrusio budistų lamos Šušongo Ringpočė trobelėje. Su vienuoliu jis bendravo įvairiomis pasaulietinėmis ir dvasinėmis temomis, o atsisveikindamas paprašė palaiminti jo sausainius. Šis su malonumu tai padarė. Kelionė buvo sėkminga, o sausainių alpinistas taip ir nesuvalgė - išsaugojo juos kaip prisiminimą apie kopimą aukščiausion pasaulio viršukalnėn ir susitikimą su lama. Sausainius jis laikė namuose ir niekam iš giminaičių neleido suvalgyti. Alpinistas ne per seniausiai mirė, o šeimos nariai nustėro pastebėję, jog tėvo taip saugoti sausainiai per beveik pusę amžiaus ne tik nesugedo, bet ir puikiai išlaikė visas maistines savybes. Šeima ruošiasi sausainius atiduoti į religijų muziejų Kalkutoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų