Pasirodo, budistų vienuolio palaiminimas gali išsaugoti maisto kokybę. Tai liudija sausainiai, savo skonio, kvapo bei spalvos savybes išsaugoję jau beveik 50 metų.
1953-iaisiais indų alpinistas Sonamas Gatsas susiruošė kopti į Everestą. Prieš tai jis apsilankė kalno papėdėje įsikūrusio budistų lamos Šušongo Ringpočė trobelėje. Su vienuoliu jis bendravo įvairiomis pasaulietinėmis ir dvasinėmis temomis, o atsisveikindamas paprašė palaiminti jo sausainius. Šis su malonumu tai padarė. Kelionė buvo sėkminga, o sausainių alpinistas taip ir nesuvalgė - išsaugojo juos kaip prisiminimą apie kopimą aukščiausion pasaulio viršukalnėn ir susitikimą su lama. Sausainius jis laikė namuose ir niekam iš giminaičių neleido suvalgyti. Alpinistas ne per seniausiai mirė, o šeimos nariai nustėro pastebėję, jog tėvo taip saugoti sausainiai per beveik pusę amžiaus ne tik nesugedo, bet ir puikiai išlaikė visas maistines savybes. Šeima ruošiasi sausainius atiduoti į religijų muziejų Kalkutoje.