Jau ketvirtą šimtmetį maistui naudojama turtingiausia vitaminais ir karotinu, nepamainoma daržovė - morka. Jau senovėje morkų sultis liaudies medikai rekomenduodavo sutrikus širdies veiklai, regėjimui, nuo uždegiminių procesų burnoje, sergant peršalimo ligomis, kai moteriai laktacijos periodu trūksta pieno. Morkų sultys gerai ir nuo šlapimo pūslės akmenligės (reikia gerti po valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną).
Morkų gėrimas. Užsivirinkite ir ataušinkite pusantros stiklinės vandens. Nuskuskite kilogramą morkų, sutarkuokite smulkia plastmasine tarka, nusunkite. Išsunktas sultis sumaišykite su vandeniu, pagal skonį pagardinkite druska, citrinų sultimis ir dviem valgomais šaukštais medaus.
Morkų ir kopūstų rasalo gėrimas. Sutarkuokite 750 gramų morkų, nusunkite. Sultis sumaišykite su 2 stiklinėm raugintų kopūstų rasalo ir stikline vėsaus virinto vandens, įdėkite smulkiai pjaustyto česnako ir valgomą šaukštą svogūno laiškų. Pagardinkite druska arba cukrumi.
Morkų sultis galima maišyti ir su spanguolių, ir su obuolių sultimis, ir su pienu, ir su grietine ar grietinėle.