Stresai, ekologinė situacija, blogas geriamasis vanduo ir prastas maitinimasis, taip pat antibiotikų vartojimas sutrikdo žarnyne mums reikalingų bakterijų veiklą, jos išnyksta ir pradeda daugintis blogosios. Kitaip tariant, sutrinka mikrofloros balansas ir išsivysto disbakteriozė. O ji išprovokuoja gastritą arba opas, susilpnina imuninę sistemą, pagreitina nuovargį. Atstatyti naudingų mikroorganizmų trūkumą padeda rūgštūs pieniški produktai. Todėl gydytojai labai rekomenduoja nevengti kefyro su bifidokultūromis ir "gyvųjų" biojogurtų.
Tomsko ir Novosibirsko mokslininkai išvedė acidofilinių bakterijų rūšį. Jos ne tik "išveja" iš organizmo pavojingąsias bakterijas, bet ir sėkmingai "apsigyvena" žarnyne. Šių bakterijų ir paprasto kefyro pagrindu autoriai sukūrė gėrimą "Kefinaras". Iš šio gėrimo buvo paruošti ledai, ne tik pasižymintys gydomosiomis savybėmis, be tik labai skanūs. Šio atradimo autorius Vladimiras Baibakovas įsitikinęs, kad vaikų nereikės įkalbinėti suvalgyti bent porciją šių ledų.