JAV dietologų asociacija po daugelio metų tyrinėjimų nustatė, kad margarinas mirtinai pavojingas ir rekomenduoja visiškai nevalgyti šio produkto.
Dainininkė Natalija Zvonkė "Vakaro žinių" laikraščiui sakė: "Margariną esu pirkusi kartą gyvenime, kai man buvo dešimt metų. Pamenu, kaip mama paprašė nueiti į parduotuvę ir nupirkti sviesto. Bet aš, prisižiūrėjusi reklamų, labai norėjau paragauti taip išgirto margarino. Jo spalvinga pakuotė atrodė labai viliojančiai. Bet pamačiusi mane su margarinu rankose grįžtančią, mama pradėjo bartis ir protinti, kad margarinas - labai kenksmingas sveikatai. Pasirodo, mama apie tai žinojo ankščiau, nei mokslininkai nustatė".
Kvaili tie mokslininkai: tiek metų vargo, kol išsiaiškino, ką Natalijos mama jau daug metų žinojo. O jeigu be juokų, tai mūsų organizmas dažnai pats supranta, kas jam naudinga, o kas ne. Ir jei mes jo neprievartautume, per prievartą nevalgytume tai, ko nenorime ir kas mums nepatinka, būtume sveikesni.
Dabar, nevalgome, ką valgė mūsų protėviai, ir štai kokius rezultatus turime: visuomenės sveikatos centro duomenimis, per pastaruosius10 metų susirgimų dėl pakitusios maisto produktų pasiūlos bei mitybos įpročių pagausėjo nuo 2 iki 4,5 karto. 1995-aisiais kraujotakos sistemos ligomis sirgo 152 tūkst. lietuvių, 2005 metais - jau 307 tūkstančiai. Virškinimo sistemos ligomis 1995-aisiais skundėsi 71 tūkstantis gyventojų, 2005 metais - 170 tūkstančių. Širdies ligomis prieš dešimtmetį sirgo 5,9 tūkstančio vaikų, prieš metus - 19,2 tūkstančio.
Tad štai kaip išeina: nebeklausome mamos, nebevalgome lašinių ar cepelinų su spirgučiais, o šlamščiam visokius hamburgerius ar jūrose sugautus kirminus ir sergame nuo jaunų dienų. Vakarietiški mitybos įpročiai mums svetimi ir prie gero nepriveda.