Imunines organizmo jėgas aktyvina visi prieskoniai, tradiciškai naudojami kulinarijoje: šafranas, imbieras, gvazdikėliai, kmynai, krapai ir kt.
Virusinių ligų profilaktikai triskart per dieną vartokite po 20 lašų ežiuolės ekstrakto. Kai siaučia gripas, ežiuolės preparatus ištisai vartokite 3-4 savaites. Kuo dažniau gerkite žaliąją arbatą ir šiuos užpilus:
1. Džiovintų juodųjų serbentų uogų ir lapų.
2. Džiovintų šaltalankių lapų uogų ir jaunų ūglių.
3. Asiūklių.
4. Dilgėlių.
Labai naudingi imunitetą stiprinantys vaistažolių mišiniai.
1. Sumaišykite po 4 valgomus šaukštus ožerškio šaknų, radiolos, džiovintų erškėtuogių uogų, po 3 šaukštus gudobelės uogų arba žiedų ir jonažolės ir 2 šaukštus dilgėlės. Vartokite po ketvirtį stiklinės 2-3 kartus per dieną tradiciškai paruošto užpilo.
2. Sumaišykite po 3 valgomus šaukštus mandžiūrinės aralijos, gudobelės vaisių, erškėtuogės vaisių ir po 2 valgomus šaukštus medetkos žiedų, lakišiaus, aronijos vaisių ir gysločio lapų. Triskart per dieną išgerkite po ketvirtį stiklinės tradiciškai pasiruošto užpilo (1 valgomas šaukštas mišinio stiklinei verdančio vandens).