REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultinio apie nusikalstamojo pasaulio užkulisius pasakojančio TV3 serialo „Pasmerkti“ ketvirtoji dalis jau spėjo įsibėgėti ir vėl sulaukė milžiniško populiarumo. Gerbėjų prašymu serialo kūrybinė komanda sutiko pasidalinti nepavykusiais kadrais, kuriuose nuoširdžiu juoku pratrūksta net rimčiausius personažus atliekantys aktoriai.

Kultinio apie nusikalstamojo pasaulio užkulisius pasakojančio TV3 serialo „Pasmerkti“ ketvirtoji dalis jau spėjo įsibėgėti ir vėl sulaukė milžiniško populiarumo. Gerbėjų prašymu serialo kūrybinė komanda sutiko pasidalinti nepavykusiais kadrais, kuriuose nuoširdžiu juoku pratrūksta net rimčiausius personažus atliekantys aktoriai.

REKLAMA

Vienas mylimiausių Lietuvos aktorių ir serialo režisierius Ramūnas Rudokas atskleidė, kad ne visas eteryje pasirodančias scenas nufilmuoti yra taip lengva, kaip gali apsirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Nors ištikimiausi „Pasmerkti VI“ gerbėjai dar puikiai atsimena, kad R. Rudokas seriale ir pats kūrė vaidmenį, o jo personažo lemtis buvo tragiška, dabar žinomas vyras atgimė kitu amplua – tapo serialo režisieriumi. Vienas populiariausių Lietuvos aktorių net neabejoja, kad darbas už kadro yra žymiai sunkesnis.

„Turi suvaidinti viską kartu su aktoriais, žinoti visą bendrą situaciją, visą scenarijų, visą istoriją, žiūrėdamas, kaip jie dirba aikštelėje, turi padėti jiems susigaudyti personažų rėmuose. Tai nėra kita barikadų pusė, tiesiog ji sudėtingesnė“, – apie darbo skirtumus pasakojo serialo režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

R. Rudokas tikino, kad nors žiūrovai išvysta tik galutinį rezultatą, dėl jo sunkiai dirbti reikia dešimtims žmonių. Nors seriale besifilmuojantys profesionalūs aktoriai puikiai išmano savo darbą, ne visos scenos pavyksta iš pirmo dublio.

REKLAMA

„Kad viskas pavyktų iš pirmo dublio, reikia labai daug repetuoti. Nelaikau savęs genijumi, esu normalus, paprastas žmogus, kuris myli savo darbą. Mocarto taisyklė sako, kad negalima daug kartų perrašinėti savo kūrinio. Mocartas rašė be klaidų, nebraukydamas, visą laiką viskas būdavo iš pirmo karto, lengva ranka parašoma. Mūsų darbe irgi būna, kad pirmas dublis visada geriausias, jei būna gerai surepetuota scena, operatoriai žino, ką daryti, šviesos teisingai pastatytos ir aktoriai žino, ką daryti, kaip suvaidinti, kokį tekstą pasakyti. Pirmas dublis visada būna geriausias, vėliau atsiranda nuovargis, kartojame daug kartų tą patį ir yra sunkiau“, – darbo niuansais dalinosi žinomas vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Režisierius atskleidė, kad pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet tenka vieną trumpą sceną filmuoti net keturiasdešimt minučių.

„Aktoriui Josifui Baliukevič, atliekančiam Kuperio vaidmenį, reikėjo apspjauti kameros objektyvą. Vaidino, kad spjauna savo oponentui į veidą, virš jo kabinome kamerą, dėjome specialų stiklą, niekaip neišėjo teisingai, kad būtų sufokusuotas vaizdas. Tai užtrukome keturiasdešimt minučių, bet taip ir nepadarėme, nebeturėjau kantrybės“, – juokėsi R. Rudokas.

Nuotaikingus serialo „Pasmerkti IV“ nepavykusius kadrus galite pamatyti čia: 

Po ketverių metų pertraukos serialo „Pasmerkti“ ketvirtoji dalis ir toliau pasakoja kraują kaitinančią istoriją apie nusikalstamo pasaulio užkulisius, įtakingų mafijos lyderių konfliktus ir pavojų kupiną herojų gyvenimą. Naujojo sezono veiksmas vystosi praėjus keliems metams po kruvinųjų įvykių, kuomet Lorensas susisprogdino mašinoje, taranuodamas priešus. Lorensas išgyveno, tačiau jo gyvenimas pasikeitė neatpažįstamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne ką mažiau intriguoja ir kitų personažų gyvenimo vingiai – Neringa atsidurs ant mirties slenksčio, Kuperis užsiims slaptu nelegaliu verslu, o kruvinomis aferomis mylimiems veikėjams gąsdins nauji grėsmingi priešininkai – plėšikų Koganų šeima.

Naujajame sezone ne tik aidintys šūviai, netikėti veikėjų likimai, nenutrūkstamas veiksmas, bet ir pavojingoje aplinkoje užgimę romantiški ir tyri jausmai. Seriale vaidmenis atlieka ne tik nauji nematyti veidai, bet ir toliau vaidina televizijos žiūrovų numylėtiniai Rolandas Boravskis, Josifas Baliukevič, Tadas Gryn, Emilija Latėnaitė ir kiti žymūs aktoriai.

„Pasmerkti IV“ – pirmadieniais–ketvirtadieniais 21 val. per TV3! Serialu „Pasmerkti IV“ HD raiška gali mėgautis ir vaizdo transliacijų internetu platformos viaplay.lt žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų