REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiūrimiausios televizijos TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija 2013“ šiemet kviečia padėti išskirtine liga sergančiai mergaitei ir jos likimo draugams.

Žiūrimiausios televizijos TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija 2013“ šiemet kviečia padėti išskirtine liga sergančiai mergaitei ir jos likimo draugams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvejų metukų Akvilė gimė su rausvomis dėmelėmis ant kūno. Vėliau paaiškėjo, kad tai medicinoje vadinamos vyndėmės − ne tik didelės, tačiau ir labai piktos odos dėmės, nusėjančios visą kūną. Negydomos jos auga kartu su vaiku ir vis labiau darko kūną, tamsėja, pučiasi ir iškreipia veido bruožus. Akviliukės mama negali sulaikyti ašarų − jos dukrytė tarsi pasakose užburta piktųjų raganų.

REKLAMA

Šios dėmės, deja, neišgydomos, tačiau gali būti slopinamos specialaus lazerio procedūromis. Kuo procedūrų daugiau, tuo geriau, mat vyndėmės šalinamos po milimetrą, iš lėto. Kuo anksčiau pradedama, tuo gydymas efektyvesnis.

Bėda, kad vienintelė įstaiga, kur mūsų valstybė gali rūpintis tokia liga sergančiais vaikais, tokiais kaip Akvilė, yra Santariškės. O Santariškėse – vos vienas lazerinis aparatas.

Santariškių medikai sako, kad šiuo metu Lietuvoje laukia šių procedūrų 53 vaikai. Norint nupirkti dar bent vieną aparatą reikia 300 tūkst. litų. Akvilės tėvai vieni nupirkti negali, net ir visi tokių ligoniukų tėvai susibūrę neišgalėtų. Tačiau mūsų juk yra daug ir užtektų paaukoti po kelis litus, kad piktieji ligų burtai imtų nykti iš Akvilės bei kitų mažųjų ligoniukų gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagelbėti galime prisidėdami prie didžiausio televizijos paramos projekto Lietuvoje „Išsipildymo akcija“, paaukodami šiek tiek pinigų. Tai visai paprasta, skiriant auką telefonais 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų) arba www.aukok.lt.

Paramos projektą „Išsipildymo akcija“ TV3 ir SEB bankas organizuoja jau nuo 2003 metų. Už geros valios žmonių per dešimt metų suaukotas lėšas jau pagelbėta dešimtims tūkstančių vaikų namų auklėtinių bei ligoniukų. Vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą, jiems nupirkta vaistų, atlikta operacijų, parūpinta medicininės įrangos, pagerinta buitis ir suteikta papildoma reabilitacija. Per daugiau nei dešimtmetį „Išsipildymo akciją“ pamėgo daugelis Lietuvos žmonių – ji tapo mūsų visų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų