REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, gruodžio 17 d., kino centras „Multikino“ rodys vieno geriausių pasaulyje San Francisko baleto atliekamą „Undinėlę“ su Isadoros Duncan šokių apdovanojimą už pagrindinį vaidmenį jame laimėjusia primabalerina Yuan Yuan Tan, o metus užbaigs tiesiogine transliacija iš Amsterdamo – balete „Spragtukas ir Pelių karalius“ pagrindinius vaidmenis atliks geriausiu pasaulyje baleto duetu tituluojami Anna Tsygankova ir Matthew Golding.

REKLAMA
REKLAMA

„San Francisko baletas „Undinėlė“ visiškai neprimena populiaraus V. Disnėjaus animacinio filmo. Kritikai jį apibūdina kaip aštrų bei užburiantį, jame į mums neįprastą, naują H. K. Anderseno pasakos interpretaciją susilieja šokis, dramatiškas pasakojimas ir vaidinimas. Jis šiame balete ypač svarbus, todėl jo žiūrėjimas kino ekrane suteikia privalumų – galimybę matyti šokėjų emocijas, veido išraiškas“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

REKLAMA

Pasak jo, be galo įspūdingas ir emocionalus primabalerinos Yuan Yuan Tan atliekamas Undinėlės vaidmuo, kuris atskleidė ypatingą šokėjos lankstumą – balete ji juda lyg būtų be kaulų. Perteikti  dramatišką Undinėlės likimą balete padeda ir baleto choreografo John Neumeier kurti kostiumai, kuriems įkvėpimo jis sėmėsi su baletu gastroliuodamas Azijoje. Seniausio išlikusio japoniško teatro Noh įtaka ypatingai jaučiama Jūros raganiaus, kurio vaidmenį atlieka vienas pagrindinių San Francisko baleto šokėjų armėnas Davit Karapetyan, kostiume. Princo vaidmuo balete atiteko šokėjui iš Estijos Tiit Helimets.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos metus kino centras „Multikino“ palydės taip pat baletu – gruodžio 30 d. tiesiogiai iš Olandijos nacionalinio baleto transliuos „Spragtuką ir Pelių karalių“, kuris nuo prieš Naujuosius jau tradicinių tapusių šio baleto pastatymų išsiskirs savo scenografija. Scenografui Toer van Schayk pavyko sukurti tikrą žiemos pasaką su užšalusiais kanalais, talentingais čiuožėjais ir krentančiu sniegu.

Transliacijos žiūrovai pirmą kartą išvys Spragtuko ir Klaros vaidmenis atliekančius vieną geriausių šių dienų baleto šokėjų duetų, porą tikrame gyvenime – Anna Tsygankova ir Matthew Golding. Be to, tai bus pirmas kartas, kai žiūrovai už Olandijos ribų galės tiesiogiai stebėti šios šalies nacionalinio baleto šventėms pastatytą baletą „Spragtukas ir Pelių karalius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų