REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara – vestuvių metas. Be amžinos meilės priesaikos draugų ir artimųjų akivaizdoje, viena iš tradicinių vestuvių dalių – dovanos jauniesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vestuvių planuotojos Viktorijos Prokofjevos, paprastai jaunavedžiai jau žino, ko norėtų dovanų, tad retai dėl to konsultuojasi su vedybų planuotojais. Tačiau neabejotinai populiariausios išlieka dovanos „vokeliuose“, t. y. kai dovanojami pinigai. Kai kurie jaunavedžiai net tiesiogiai tai nurodo kvietimuose.

REKLAMA

Be abejo, tai patogu ir jaunavedžiams, ir svečiams. Pastariesiems nebereikia sukti galvos, ką čia tokio išrinkus jaunajai porai. Nors tokioms dovanoms pritrūksta pagrindinio dovanos elemento – emocijos, su kuria dovanojama ir priimama.

Kartais tam tikros emocijos suteikia konkretus jaunavedžių nurodymas, kam bus naudojama surinkta piniginė dovana – galbūt tai bus povestuvinė kelionė, o galbūt – pirmasis įnašas už jaunųjų svajonių namą. Tokiu atveju dovanojantieji ne tik žino, ką dovanoti, bet ir kokia dovanos nauda – tai irgi teikia pasitenkinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jei vis dėlto nuspręsite pinigų nedovanoti nebūkite įžūlūs. Nedovanokite to kas patinka tik jums. Tokiu atveju reikėtų rinktis dovanas, apie kurias kažkada užsiminę patys jaunieji arba esate įsitikinę, kad jiems to reikia.

Ieškote kažko originalesnio?

Padovanodami poilsį įvairiuose SPA centruose ar viešbučiuose suteiksite galimybę jaunavedžiams pasidžiaugti vienas kitu net ir po vestuvių puotos. Įvairūs poilsio rinkiniai ir grožio procedūros dviem tikrai pradžiugins jaunuosius. Juk po vestuvių šventės dažnai, dar ilgai pritrūksta lėšų kartu nuvykti pailsėti ir skirti laiko tik sau. Tokių dovanų jaunieji retai kada tikisi, todėl neabejotinai maloniai juos nustebinsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio Lietuvoje dovanų platintojo „Geros dovanos“ vadovo Ernesto Kačerausko teigimu, dažniausiai vestuvių proga perkami po keliasdešimt pasiūlymų turintys dovanų rinkiniai, iš kurių jaunavedžiai išsirenka sau labiausiai patinkantį. Populiariausi – atitrūkti nuo kasdienybes padedantys ir atsipalaidavimą dviem suteikiantys rinkiniai: nuo gurmaniškos vakarienės ant jūros kranto ar sename dvare iki pabėgimo į karališką viešbutį ar SPA malonumų programos abiem įsimylėjėliams.

Taip pat populiarūs skrydžiai oro balionu, jodinėjimas žirgais po parkus, vyno-šokolado degustacijos ar tango pamokos.

V. Prokofjeva siūlo visada atsižvelgti į jaunavedžių norus, tačiau visada sugalvoti, kad ir mažytį priedą, suteiksiantį malonių emocijų nuotakai ir jaunajam. Neverta apkrauti jaunavedžių kad ir mažais suvenyrais. Tai verčiau galėtų būti nemateriali dovanėlė būtent jiems, įprasminanti jųdviejų šventę, meilę, romantiką, arba susijusi su jų pomėgiais, pavyzdžiui, dovanų kuponas kartu praleisti laiką lepinantis, pramogaujant arba mokantis naujų dalykų. Žodžiu, viskas, kas dvelkia romantika ir medaus mėnesiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų