REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

15 atkirčių skruostus ir nosį dažančiam šalčiui

Šaltis – prastas grožio sąjungininkas. Saulės stygius ir žvarba neigiamai veikia tiek grožį, tiek savijautą. Ką daryti, jei spustelėjus šaltukui ėmė rausti skruostai ir nosis?

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šaltuoju metų laiku daugiausia žvarbos atakų tenka atlaikyti rūbų nepridengtam veidui, būtent čia pirmiausia ir išryškėja raudonis.

REKLAMA

Polinkis į veido raudonumą priklauso nuo individualių odos savybių.Veikiant šalčiui, vėjui arba atvirkščiai – plūstelėjus karščio bangai, kai kuriems žmonėms ryškiai parausta skruostai ir nosis.

Veido paraudimą sukelia išsiplėtusios smulkiosios veido odos kraujagyslės – kapiliarai. Jeigu kapiliarą gaubiantis jungiamasis audinys silpnas, veikiamas stipresnio vėjo, saulės spindulių, alkoholio, karščio, jis leidžia kapiliarui išsiplėsti. Tada į kraujagysles priplūsta daugiau kraujo ir ne tik nosis, bet kartais ir visa veido oda parausta. Manoma, kad silpnas jungiamasis kapiliarų audinys paveldimas.

REKLAMA
REKLAMA

O kad apsaugotumėte savo veidą nuo šio žiemos nemalonumo – teks saugotis ir atidžiau rinktis kosmetikos priemones.

1. Apsaugoti veidą nuo terminio šoko visų pirma padės atsargumas. Jei tik galite – venkite staigių, didelių temperatūros pokyčių.

2. Geriau nesilankykite pirtyje ar saunoje, venkite karštos vonios ir dušo – rinkitės tik maloniai šiltą, bet ne kaitinantį variantą.

3. Nebūkite ilgą laiką prie šilumos šaltinių – krosnies, karšto radiatoriaus, kitų šilumą skleidžiančių prietaisų ir įrenginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Sukiodamasi virtuvėje neužsibūkite per ilgai šalia garuojančių puodų, karštos orkaitės – tik tiek, kiek reikia verdamam patiekalui pamaišyti ar kepiniams apversti, ir nė sekundės ilgiau. Taigi darbastalį, kur atliekami kiti virtuvės darbai, įsirenkite atokiau nuo viryklės.

5. Žiemos rytais veidą patepkite nuo šalčio saugančiu kremu, ant jo tepkite makiažo kremą ir būtinai viską sutvirtinkite biria pudra.

6. Jei temperatūra tik keliais laipsniais žemiau nulio ir diena nevėjuota, nuo šalčio saugantis riebus kremas nebūtinas. Likus geram pusvalandžiui iki išėjimo į lauką reikėtų patepti veidą drėkinamuoju kremu, kad oda sugertų visą drėgmę, o jos perteklius spėtų nugaruoti. Tada papudruokite veidą – ir to pakaks kad jis būtų apsaugotas.

REKLAMA

7. Vasarą nuolat

tepkite veido odą kremu, kuris saugo nuo ultravioletinių spindulių. Saulės šiluma raudonį sukelia ne taip dažnai, kaip šaltis, tačiau ultravioletiniai spinduliai silpnina kraujagysles, taigi žiemą veido raudonis nuo to tik dar labiau išryškės.8. Nepiktnaudžiaukite labai karštais gėrimais ir alkoholiu – jie plečia kraujagysles ir silpnina jų sieneles. Ypač saugokitės karštų gėrimų šaltame ore arba ką tik iš šalčio grįžus į šiltą patalpą. Karšti gėrimai ir patiekalai paspartina kraujotaką veido srityje ir stiprina paraudimą. Todėl iš pradžių luktelėkite, kol oda adaptuosis prie aplinkos temperatūros, ir tik tada sėskitės prie stalo.

REKLAMA

9. Žmonėms, kuriems ant veido greitai išryškėja kraujagyslių tinklelis, nerekomenduojama dažnai mėgautis ir aštriais, sūriais, riebiais patiekalais.

10. Valgykite daugiau vaisių ir migdolų – tai puikus vitamino E, kuris padeda normalizuoti kraujo apytaką odoje, šaltinis.

11. Jums taip pat labai reikalingas vitaminas C, kuris veiksmingai gerina odos regeneraciją, saugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Jį naudojant oda tampa gaivesnė, lygesnė, stiprėja kapiliarai ir raudonis palengva praeina.

12. Lauke dažniau pamasažuokite ausų spenelius – tai vienas iš būdų užkirsti kelią veido paraudimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Nepasitarus su gydytoju kategoriškai draudžiama naudotis kremais, kurių sudėtyje yra hormoninių priedų.

14. Veidui netiks bet kokios šildančios kaukės, taip pat kaukės ir kremai, kurių sudėtyje yra medaus ar apynių ekstrakto.

15. Jau atsiradę paraudimai maskuojami specialiu korektoriumi.

Sezoninis veido odos paraudimas gali būti ne tik kosmetinė problema, bet ir rimtesnės ligos pranašas. Jei paraudimas, nepaisant jūsų pastangų, stiprėja, tose vietose atsiranda ir išbėrimų – tai gali būti rausvųjų spuogų (rozacėjos) pradžia. Ši liga vystosi po truputį. Iš pradžių nosis ir skruostai tik jautriau reaguoja į staigias temperatūrų permainas, ryškiau parausta. Vėliau tose vietose išryškėja ir smulkių kraujagyslių tinklas, gali atsirasti pabėrimų. Problemai įsisenėjus oda šiose srityse gali negrįžtamai sugrubti, sustorėti ir nuolat likti raudona, tad kuo anksčiau apsilankysite pas gydytoją ir jums bus skirtas gydymas – tuo geriau.   Taip pat veido raudonis gali atsirasti sergant kai kuriomis skrandžio ir virškinamojo trakto ligomis arba hipertonija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų